Ekstra Bladet

GIROEN ER BARE MERE TOSSET

REVSER AFSLUTNING­EN: Ekstra Bladets cykelsport­skommentat­or, Michael Rasmussen, er ikke tilfreds med afslutning­en på 2. etape af Giro d’Italia, der bød på et stort styrt med 3,7 kilometer til mål Anarki

- JACOB JØRGENSEN

Et stort styrt 3,7 kilometer før mål ødelagde finalen for danske Mads Pedersen på 2. etape af Giro d’Italia.

Vejen snævrede ind, og et skarpt, pludseligt udsving fra en Jumbo- Visma- rytter resultered­e i et styrt i rytternes højre side af vejen – lige dér, hvor Mads P. og hans hold, Trek- Segafredo, sad.

Typisk og anarkistis­k

I stedet kunne Bahrain Victorious’ italiener Jonathan Milan spurte sig til en sejr i hjemlandet foran David Dekker ( Arkéa Samsic) og Kaden Groves ( Alpecin- Deceuninck). Det er ikke tilfældigt, at vi ser den slags ske på etapeafslu­tningerne i lige præcis Giro d’Italia.

Det mener Ekstra Bladets cykelsport­skommentat­or, Michael Rasmussen.

– Det sker oftere i Giroen i forhold til i Touren og Vueltaen, siger han.

– Det er meget typisk for Giroen, at der lige bliver smidt et par hastigheds­bump, en rundkørsel og en indsnævrin­g i vejen ind i finalen. Giroen er bare mere tosset i nogle af afslutning­erne.

Og det er ikke kun selve ruten, Michael Rasmussen ikke var helt tilfreds med i søndagens afslutning på 2. etape.

– Der står tilskuere ude på vejen med få kilometer til mål. Det kommer heller ikke til at ske i Frankrig, hvor der er sat afspærring­er op.

– Så vidt jeg kunne se, holdt der også pludselig en bil ude på den store vej med fem kilometer til mål. Den bør ikke være der. Det er for laissez faire og for italiensk nogle gange. Det bliver sgu nemt lidt for anarkistis­k.

En dårlig idé

Michael Rasmussen har selv kørt Giro d’Italia flere gange i sin aktive karriere i 00’ erne.

Også dengang undrede han sig af og til over arrangører­nes tilgang til finaleafsl­utningerne.

– Historisk set er det sådan i Giroen. Og i Italien i det hele taget.

– Det ene år, jeg kørte, syntes de, at det var en pissegod idé at lægge plastikban­nere på tværs af de sidste 200 meter på målstregen nede på asfalten. Så kan man selv regne ud, hvad der sker, hvis det regner. Det er en rigtig, rigtig dårlig idé, siger Michael Rasmussen.

– Der er mange ting, hvor man tænker ’ ahh, det kunne de sgu’ godt gøre bedre’.

Sort uheld

På gårsdagens sidste kilometer sad Mads Pedersen og hans Trek- Segafredot­og bag Jumbo- Visma- holdet i rytternes højre side af vejen.

Ifølge Michael Rasmussen var det hverken taktikken eller holdets position, der ødelagde muligheden for sejr.

– Det er bare sort uheld og tilfældigh­edernes spil. De sidder egentlig rigtig fint, siger han.

– De havde lagt en plan hjemmefra, og den holdt indtil 3,7 kilometer før målstregen. Men nu kommer der jo endnu en mulighed i morgen ( mandag, red.), selvom finalen er noget sværere.

Dagens 3. etape ligner endnu et bud på en massespurt, men med 30 kilometer til mål skal de store sprintere dog overleve både en kategori 3– og en kategori 4- stigning.

Det er for laissez faire og for italiensk nogle gange. Det bliver sgu nemt lidt for anarkistis­k

 ?? FOTO: LUCA BETTINI/ RITZAU SCANPIX ?? Jonathan Milan vandt karrierens hidtil største sejr i gårsdagens kaotiske finale.
FOTO: LUCA BETTINI/ RITZAU SCANPIX Jonathan Milan vandt karrierens hidtil største sejr i gårsdagens kaotiske finale.
 ?? FOTO: FABIO FERRARI/ RITZAU SCANPIX ?? Mads Pedersen og resten af Trek-Segafredo-holdet sad langt fremme, da styrtet skete med 3,7 kilometer til mål.
FOTO: FABIO FERRARI/ RITZAU SCANPIX Mads Pedersen og resten af Trek-Segafredo-holdet sad langt fremme, da styrtet skete med 3,7 kilometer til mål.
 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Afslutning­erne er oftest mere kaotiske i Giroen end i andre store etapeløb. Det mener Ekstra Bladets cykelsport­skommentat­or, Michael Rasmussen.
FOTO: CLAUS BONNERUP Afslutning­erne er oftest mere kaotiske i Giroen end i andre store etapeløb. Det mener Ekstra Bladets cykelsport­skommentat­or, Michael Rasmussen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark