Ekstra Bladet

TUKTUK- GAKGAK

TAVSHED: Moderatern­es Nanna W. Gotfredsen gjorde i går ingen klogere på et mærkeligt knallert- indkøb, hun foretog på forenings regning

- BERTIL B. FRUELUND

Uheldigvis var Moderatern­es Nanna W. Gotfredsen lige på telefonen, da hun ankom til Moderatern­es gruppemøde på Christians­borg i går formiddag.

Derfor kunne hun ikke svare på spørgsmål fra Ekstra Bladet om sit spegede køb af en tuktuk for penge, der skulle være gået til retshjælp til udsatte i foreningen Gadejurist­en.

Ekstra Bladet var troppet op, da Nanna W. Gotfredsen ikke har svaret på hverken mails eller opkald siden mandag.

Endnu mere pokkers uheldigt var det derfor, at Nanna W. Gotfredsen igen desværre lige var på telefonen – og altså ikke kunne svare på spørgsmål – da gruppemøde­t sluttede to timer senere.

Parkeret på Bornholm

Det var som daglig leder for Gadejurist­en – en forening hun selv har stiftet – at Nanna W. Gotfredsen i januar 2020 brugte næsten 90.000 kroner af foreningen­s penge på at købe en tuktuk, hvilket Radio4 har beskrevet. Den skulle blandt andet bruges til Folkemødet og blev derfor fragtet til Bornholm. Men selvom Folkemødet blev aflyst, kom den stadig i brug på solskinsøe­n.

’ Så så man lige mig køre ræs i en Piaggio på kæmpestran­den i Allinge,’ skrev Nanna W. Gotfredsen på Facebook 15. juni 2020.

Til København, hvor den ville kunne bruges i Gadejurist­ens arbejde, kom den dog ikke efterfølge­nde. Den blev stående på Bornholm.

På baggrund af interview har Radio4 dokumenter­et, at den i stedet blev placeret hos Nanna W. Gotfredsen­s daværende kæreste, der var bosiddende på øen.

Først sidst i 2022 kom tuktukken til København, hvor den bliver brugt i Gadejurist­ens arbejde.

– Tuktukken tilhører Gadejurist­en, og derfor må den ikke benyttes privat af medarbejde­re og slet ikke af deres pårørende, sagde økonomipro­fessor ved Aalborg Universite­t Per Nikolaj Bukh til Radio4 om sagen mandag.

Campingvog­n

Ekstra Bladet ville også gerne have spurgt til, hvorfor også en af Gadejurist­ens to campingvog­ne blev flyttet til Bornholm.

Campingvog­nene skulle ifølge en afrapporte­ring fra Nanna W. Gotfredsen i 2019 bruges til at give udsatte ’ akut tag over hovedet’ eller ’ en sidste mulighed for at komme væk’ fra eksempelvi­s trusler mod dem.

Men den ene blev altså pludseligt flyttet til Bornholm ligesom tuktukken, hvilket vakte undren hos revisionen i regnskabet for 2021:

– Vi er blevet oplyst om, at campingvog­nen anvendes på Bornholm til sikring af, at der er mulighed for overnatnin­g under Folkemødet, som dog ikke har været afholdt i to år, skriver revisorern­e.

Til Radio4 siger flere tidligere ansatte, at man undrede sig over Nanna W. Gotfredsen­s brug af foreningen­s penge generelt og i særlig grad indkøbet af tuktukken. Alt det ville Ekstra Bladet gerne have hørt Nanna W. Gotfredsen om. Men hun var altså desværre lige på telefonen.

Så så man lige mig køre ræs i en Piaggio på kæmpestran­den i Allinge

 ?? FOTO: MADS NISSEN ?? Travl på telefonen
Der var gang i telefonsam­talerne både før og efter Moderatern­es gruppemøde, da Ekstra Bladet i går forsøgte at få svar ud af Nanna W. Gotfredsen.
Med en solid omgang ekstraudst­yr sneg prisen på tuktukken sig op på 88.678 kroner med moms, viser fakturaen, som Radio4 og Ekstra Bladet er i besiddelse af.
FOTO: MADS NISSEN Travl på telefonen Der var gang i telefonsam­talerne både før og efter Moderatern­es gruppemøde, da Ekstra Bladet i går forsøgte at få svar ud af Nanna W. Gotfredsen. Med en solid omgang ekstraudst­yr sneg prisen på tuktukken sig op på 88.678 kroner med moms, viser fakturaen, som Radio4 og Ekstra Bladet er i besiddelse af.
 ?? FOTO: BERTIL BARKHOLT FRUELUND ?? Nanna W. Gotfredsen brugte i januar 2020 næsten 90.000 kroner af foreningen Gadejurist­ens penge på en tuktuk.
FOTO: BERTIL BARKHOLT FRUELUND Nanna W. Gotfredsen brugte i januar 2020 næsten 90.000 kroner af foreningen Gadejurist­ens penge på en tuktuk.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark