Ekstra Bladet

SKØD EKSKONEN FORAN BØRNENE

BRUTALT DRAB: 53- årig mand tiltalt for drabet på sin 41- årige ekshustru. Skrev forinden til sin nevø, at ’ hvis hun laver den mindste ballade, får hun kuglen for panden. Jeg joker ikke’

- JENS ANTON HAVSKOV

– Jeg er klar. Der er ingen vej tilbage. Hvis hun laver den mindste ballade, får hun kuglen for panden. Jeg joker ikke.

Sådan skrev en 53- årig mand, som i et nævningeti­ng ved Retten i Aalborg er tiltalt for drab på sin ekskone, til sin nevø få timer før, den tiltalte hævede en medbragt ni millimeter pistol og på klos hold skød 41- årige Hedvig Blanka Sardi i hovedet.

Pistolen var rettet opad, og projektile­t gik gennem hendes venstre kind og ind i hjernen.

Hedvig Sardi blev erklæret død kort efter på Aalborg Universite­tshospital.

Ventede på Hedvig

Det dræbende skud faldt 17. september 2021 klokken 18.20 på en parkerings­plads foran ekskonens lejlighed på Skelagerve­j i det vestlige Aalborg.

Forinden havde han siddet i sin bil få hundrede meter væk og ventet på, at Hedvig skulle dukke op.

Skuddet faldt få minutter efter, at hans ekskone var kommet hjem sammen med deres to fælles drenge på seks og otte år. De var begge til stede, da deres mor blev skudt af deres far.

Den tiltalte blev i går – første retsdag af i alt seks – gennem flere timer afhørt om den skæbnesvan­gre dag, da den 41- årige farmaceut brutalt blev frarøvet livet.

Han erkender selve hændelsesf­orløbet, som det er beskrevet i anklageskr­iftet, men han nægter, at han rettede pistolen mod sin ekskones hoved og trykkede af med det formål, at hun skulle dø.

Af samme grund nægter han sig skyldig i manddrab.

– Var det et uheld, at pistolen gik af, lød spørgsmåle­t fra specialank­lager Mette Bendix til den 53- årige, da afhøringen nærmede sig det helt centrale i sagen.

– Jeg vil ikke betegne det som et uheld, og det ville ikke være sket, hvis jeg ikke havde været der. Men selve skuddet var ikke en bevidst handling, lød det noget væ

Selve skuddet var ikke en bevidst handling

vende svar fra den tiltalte.

– Min sindstilst­and var på det tidspunkt sådan, at jeg ikke selv var herre over, hvad der foregik. Men lige da det skete, der vågnede jeg pludselig. Fra det øjeblik var jeg klar, sagde han.

Aktiverede alarmtelef­on

På grund af tilholdet havde politiet udstyret Hedvig Sardi med en alarmtelef­on, som hun hele tiden bar på sig, hvis hun skulle føle sig truet.

Hun udløste alarmen, da hendes eksmand konfronter­ede hende på parkerings­pladsen, og en patrulje fra Nordjyllan­ds Politi var derfor med det samme på vej mod Skelagerve­j – men for sent.

41- årige Hedvig Sardi lå i en stor blodpøl, da politiet nåede frem.

Foran hende stod den 53årige eksmand, som lod sig anholde uden dramatik.

– Jeg kommer til at lære at leve med det her. Jeg prøver ikke på at løbe fra mit ansvar, sagde han som no

get af det sidste under specialank­lager Mette Bendix’ afhøring af ham.

Den tiltalte blev dagen efter skudepisod­en fremstille­t i grundlovsf­orhør og varetægtsf­ængslet. Han har siden da siddet fængslet i isolation.

Der forventes at falde skyldkende­lse 24. maj og dom ugen efter.

 ?? ??
 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? Sorg og chok prægede beboerne i ejendommen, hvor den 41- årige kvinde havde fundet sig godt til rette med børnene efter skilsmisse­n. Men hendes eksmand ville ikke lade hende være i fred.
FOTO: RENÉ SCHÜTZE Sorg og chok prægede beboerne i ejendommen, hvor den 41- årige kvinde havde fundet sig godt til rette med børnene efter skilsmisse­n. Men hendes eksmand ville ikke lade hende være i fred.
 ?? PRIVATFOTO ?? 41- årige Hedvig Sardi, mor til to drenge, mistede livet på brutal vis, da hendes eksmand, faderen til børnene, rettede en pistol tæt til hendes hoved og trykkede på aftrækkere­n.
PRIVATFOTO 41- årige Hedvig Sardi, mor til to drenge, mistede livet på brutal vis, da hendes eksmand, faderen til børnene, rettede en pistol tæt til hendes hoved og trykkede på aftrækkere­n.
 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? Tragedie
En ulykkelig mor med et af minderne om sin nu dræbte datter og eneste barn, som hun har mistet for altid. På mobilskærm­en ses billedet af en lykkelig Hedvig holde om sin brudebuket. Siden krakelered­e billedet på mest grusomme facon.
FOTO: RENÉ SCHÜTZE Tragedie En ulykkelig mor med et af minderne om sin nu dræbte datter og eneste barn, som hun har mistet for altid. På mobilskærm­en ses billedet af en lykkelig Hedvig holde om sin brudebuket. Siden krakelered­e billedet på mest grusomme facon.
 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? Eva, Hedvig Sardis ulykkelige mor, ved sit eneste barns bisættelse. Den foregik i Aalborg, men bagefter tog forældrene urnen med de jordiske rester med tilbage til Ungarn.
FOTO: RENÉ SCHÜTZE Eva, Hedvig Sardis ulykkelige mor, ved sit eneste barns bisættelse. Den foregik i Aalborg, men bagefter tog forældrene urnen med de jordiske rester med tilbage til Ungarn.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark