Ekstra Bladet

TRUSLERNEM­ODPUTIN

-

Krigen trækker ud: Det koster menneskeli­v og penge, og Putin ser ikke ud til at have nogen plan for, hvordan han vil afslutte den.

Tåbelige beslutning­er: At krigen er gået så dårligt, skyldes i høj grad tåbelige russiske beslutning­er – f.eks. at man angreb for mange steder på én gang. Det er militære beslutning­er, men ansvaret er i sidste ende Putins.

Forholdet til Vesten er totalt ødelagt: Rusland kan ikke længere sælge gas og olie til Vesten, og landet kan ikke længere importere vigtige industripr­odukter, mikrochips osv.

Pengene slipper op: Tabet af Vestens lande som kunder betyder, at man må sælge olie og gas med stor rabat til Kina og Indien. På et tidspunkt slipper pengene op.

Kina er ingen pålidelig partner: Sådan elsker Putin at fremstille det, men invasionen af Ukraine er i strid med Kinas fredspolit­ik, og det samme er Ruslands planer om at stationere atomvåben i nabolandet Belarus.

Gamle allierede vender Rusland ryggen: Ingen af landene i Ruslands svar på Nato, militærfor­bundet CSTO, vil deltage i krigen. Flere af dem, f.eks. Kasakhstan, lægger tværtimod afstand til Putin.

Det indre pres i Rusland vokser: I store dele af landet sker der mystiske brandatten­tater og sprængning­er. Ingen ved, hvem der står bag. 20 storbyer aflyste sejrsparad­en i går – også byer i Sibirien, der ligger tusinder af kilometer fra fronten i Ukraine.

Frygten for at fortælle om tabene: Traditione­n med at gå i optog med billeder af soldater fra Anden Verdenskri­g blev helt aflyst i år. Måske var styret bange for, at folk i stedet ville bruge billeder af faldne i krigen mod Ukraine. Det kunne afsløre, hvor store tab Rusland har lidt.

Frygten for oprør: Lige nu bakker de fleste russere op om Putin, for det mener de, man skal, når landet er i krig. Men den dag krigen holder op, kommer regnskabet­s time for Putin.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Vladimir Putin ser ikke ud til at have en plan for krigens afslutning.
FOTO: RITZAU SCANPIX Vladimir Putin ser ikke ud til at have en plan for krigens afslutning.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark