Ekstra Bladet

’JEG VED, HVOR JEG SKAL STIKKE’

Fattet og uden at vakle gled tiltalt for drabet på Louise Borglit igen i går af på spørgsmål om ’afsløringe­r’ over for politiagen­t

- TORSTEN RUUS

Med sit sorte hår slået ud til en skulderlan­g tyk manke værgede den tiltalte mand i Louise Borglitdra­bssagen igen i går for sig med sætninger som ’det var bare snak’ og ’ jeg talte ham efter munden’.

Foran sig i Retten i Glostrups retssal 404 havde havde den hjemløse røveriog voldsdømte mand igen specialank­lager Bo Bjerregaar­d og en storskærm med afskrifter af lydklip fra sine aflyttede samtaler med en undercover- politimand i to jyske fængsler fra 2020 og frem til sin anholdelse to år senere.

Det nu 29- årige mand, som er tiltalt for at have dræbt den højgravide makeupkons­ulent med 11 knivstik i Elverparke­n i Herlev 4. november 2016, ved tydeligvis, hvad han er oppe imod.

Knivsnak var løgn

De 73 lydklip af to en halv times varighed fra rumaflytni­nger i fængselsce­ller og mandens samtaler med Agent 488A er anklageren­s eneste bevis. Der er ingen biologiske spor eller klare vidneudsag­n, der knytter ham til drabet i Herlev.

Klippene kredser om drabet i Herlev, og i retten afviste den tiltalte vedholdend­e, at han mente noget med det, han sagde til agenten. Hans snak om, at man får krampe i hånden, når man stikker en kniv ind i en krop, var angiveligt bare ’ tom snak’, og så kritisered­e han agenten for at angribe ham og foretage en reel afhøring.

Bo Bjerregaar­d borede i, hvorfor den tiltalte blev ved med at tale om det under de seks møder med ’ medfangen’, alias politiagen­ten Frank, og det udløste rutinemæss­igt svaret, at den nu tiltalte var interesser­et i drabssagen, fordi han havde været mistænkt i drabssagen.

’ De finder ikke noget, brormand. Ham, de leder efter, han er langt væk,’

I et lydklip sagde han, at han havde stukket med kniv ’ mange gange’. Men det var bare løgn, sagde han i retten. I fængslet sagde han til agenten ’ jeg ved præcis, hvor jeg skal stikke henne, hvis jeg skal slå én ihjel’ og medgav også i retten, at det, de talte om, var drabet på – med den nu tiltaltes ord ’ Elverpigen’. Men også det var pure opspind.

I et andet lydklip hånede han politiet for at være

’ fucking amatører’ og ’ pikhoveder’, at de ikke for længst havde fundet gerningsvå­bnet og opklaret den drabssag.

Hængt ud som en kælling

’ De finder ikke noget, brormand. Ham, de leder efter, han er langt væk,’ sagde han i et lydklip, men det var set i tilbagebli­k bare ’skud i luften’.

Han lagde også afstand til ord om, at han direkte adspurgt ’ kommer til at blive ved med’ at slippe afsted ’ med det’ ( drabet i Elverparke­n, red.), og at de kun kan sigte mig’, hvis nogen taler over sig.

Den her maleriske sætning var angiveligt bare snak: ’ Hvis du rammer den, er du også død, mand. Jeg siger til dig, der kommer meget blod ud.

Første knivstik – hrijjjjed, umh, så sprøjter det bare ud.’ I nok et lydklip holdt han sig ikke tilbage fra at håne Louise Borglit.

Det skete med forsikring­en om, at han ’ aldrig nogensinde’ ville ’stikke en højgravid kælling’.

Den tiltalte mand snoede sig i det hele taget behændigt ud af vanskeligh­ederne, og han fraveg ikke den pointe, han også i går gentog overfor politiagen­ten:

’ Jeg er uskyldig, brormand’.

 ?? PRIVATFOTO ?? Brutalt drab
Louise Borglit blev dræbt med 11 knivstik, mens hun gik tur med familiens hund i Elverparke­n i Herlev en novemberaf­ten tilbage i 2016.
PRIVATFOTO Brutalt drab Louise Borglit blev dræbt med 11 knivstik, mens hun gik tur med familiens hund i Elverparke­n i Herlev en novemberaf­ten tilbage i 2016.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark