Ekstra Bladet

Taler ud om konens tumor

GRÅDKVALT ED SHEEREN: Stjernen krænger sit hjerte ud i den nye dokumentar, der går helt tæt på ham og fruens liv

- KASPER D. KOPPING

– Det var forfærdeli­gt.

Den 31- årige verdensstj­erne Ed Sheeran lægger ikke fingrene imellem, når han skal beskrive februar 2022 – en regulær rædselsmån­ed for ham.

På en og samme tid i fjor var hitmageren i gennem en retssag, mistede sin bedste ven, Jamal Edwards, og fik besked om, at konen havde fået konstatere­t en svulst i armen, mens hun var gravid med parrets anden datter.

– I begyndelse­n af februar konstatere­de de, at der var en tumor. Dagen efter gik Ed ned i kælderen og skrev syv sange på fire timer. Ja, det var nok Eds måde ... Mange mennesker skriver dagbog og får afløb for følelserne på den måde. Men hvis han er ude for noget voldsomt, så skriver han sange, fortæller konen, Cherry Seaborn, i dokumentar­en ’ The Sum of it All’.

Det er en beretning i fire afsnit på Disney+, der går helt tæt på Ed Sheeran og konens liv – både i muntre og dystre tider.

Faktisk mest dystre.

Ramt af chok

For på trods af en stor rekordturn­é var der bag facaden masser af bekymring og gråd i en periode, som store dele af dokumentar­en kredser meget om.

Sheeran ville dog ikke helt indse alvoren, fortæller han i en intim og rørende scene, hvor parret sidder en sen aften i mørke ved et lejrbål.

– Cherry skulle have fjernet sin knude, og jeg blev ved med at sige, at det bare var en knude, og at vi ikke skulle bekymre os. Alt var i skønneste orden. Men så ringede hun til mig og sagde: ’ Det er det ikke’.

– Ja, aflys alle planer, jeg har fået konstatere­t kræft, indskyder Cherry Seaborn.

– Lægen sagde ’det her er virkelig ikke godt’. Og vi var ramt af chok, påpeger Ed.

Cherry tager atter ordet: – Men vi ville først få resultater­ne en måned senere. Først får man en indledende udredning, og så kigger de på behandling­splaner, og hvordan de vil håndtere det hele. Ed afbryder:

– Men ingen behandling­splaner duede. Cherry tager ordet igen: – Det gik der er par uger med, hvor vi talte med kirurger og onkologer. Og der var en sekventeri­ng af tumoren, hvor de fandt ud af, at det var mindre alvorligt end først antaget. Det var jo fantastisk nyt. Jeg kastede næsten op, siger Cherry.

Men de fik ikke lov at være glade særligt længe, for dagen efter døde Ed Sheerans bedste ven.

– Ja, det var en virkelig hård tid. Februar bliver aldrig min yndlingsmå­ned. Jeg er ikke rigtig kommet videre, og det er jeg ikke sikker på, at jeg gør, lyder det fra Sheeran.

Det var en virkelig hård tid. Februar bliver aldrig min yndlingsmå­ned

 ?? FOTO: SOFI ADAMS/ DISNEY ?? Stor kærlighed
Ed Sheeran og Cherry Seaborn har været sammen siden 2015, og de blev gift i 2019. Sammen har de døtrene Lyra og Jupiter.
FOTO: SOFI ADAMS/ DISNEY Stor kærlighed Ed Sheeran og Cherry Seaborn har været sammen siden 2015, og de blev gift i 2019. Sammen har de døtrene Lyra og Jupiter.
 ?? FOTO: SOFI ADAMS/ DISNEY ?? Det er en eftertænks­om, dyb og ofte grædende Ed Sheeran, der lader Disney+ følge hans liv over en længere periode.
FOTO: SOFI ADAMS/ DISNEY Det er en eftertænks­om, dyb og ofte grædende Ed Sheeran, der lader Disney+ følge hans liv over en længere periode.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark