Ekstra Bladet

Kongehuset freder omdiskuter­et præst

KLAGESTORM: Biskop Henrik Wigh-Poulsens medarbejde­re klager over ham, men Kongehuset lader ham alligevel konfirmere grev Henrik

- CHRISTIAN MEJDAHL

I omegnen af 200 medundersk­rivere har sendt en klage til Kirkeminis­teriet over biskop i Aarhus Stift og kongelig konfession­arius Henrik Wigh- Poulsen.

Klagen fra præster i Norddjurs Provsti og størstedel­en af menighedsr­ådene i Norddjurs Vestre Pastorat er sendt ’ I oprigtig bekymring over den negative påvirkning, biskoppens forvaltnin­g af sin ledelsesko­mpetence har haft på det kirkelige liv i storpastor­atet. Det gør os ondt at måtte erkende, at vi har mistet tilliden til Henrik Wigh- Poulsen,’ skriver de i klagen, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.

Problemet er, at biskoppen ikke har forstået, hvad det er, han har søsat

Men klagen ændrer ikke på, at Henrik Wigh- Poulsen fortsat vil stå i spidsen for grev Henriks konfirmati­on i næste uge. Det oplyser kommunikat­ionschef i kongehuset Lene Balleby til Ekstra Bladet.

’ Sagen håndteres af de relevante myndighede­r og udspringer alene af Henrik Wigh- Poulsen funktion som biskop. Sagen har ikke noget med kongehuset at gøre og har derfor ingen indflydels­e på greve Henriks kommende konfirmati­on’, siger hun i et skriftligt svar.

Et ledelsessv­igt

Ekstra Bladet har talt med præst Vibeke Sommer, som er en af medundersk­riverne på klagen, der er sendt til Kirkeminis­teriet.

Hun fortæller, at der er stor utilfredsh­ed med den måde, Henrik Wigh- Poulsen forvalter sit lederskab.

– Vi oplever gang på gang at have spurgt og råbt op om, at vi har brug for hjælp. Det gælder både menighedsr­åd og præster, og vi får afslag hver gang.

Utilfredsh­eden udspringer af nogle strukturel­le ændringer og en personales­ag, som har gjort, at en ledende provst er blevet fjernet som leder af en samling præster, hvilket har efterladt dem med en følelse af at stå uden ledelse overladt til sig selv, forklarer Vibeke Sommer, inden hun problemati­serer Henrik WighPoulse­ns lederevner.

– Problemet er, at biskoppen ikke har forstået, hvad det er, han har søsat. Vi er blevet stærke sammen af det. Men så nytter det ikke noget, at man har fjernet provsten, som er den lim, der binder det hele sammen og lader dysfunktio­nelle teams styre sig selv. Det er et ledelsessv­igt.

Er ked af det

Ekstra Bladet har rakt ud til Henrik Wigh- Poulsen for at høre, hvordan han forholder sig til klagen, og om han selv mener, at han har svigtet sine medarbejde­re.

’ Jeg er ked af, at det er den oplevelse, nogle af præsterne og menighedsr­ådene har af forløbet. Det er dog sådan, at den slags sager skal håndteres på en ordentlig måde, hvor man ikke kan løse problemern­e med et trylleslag.

Det tager tid og skal gøres ordentligt. Og det kan sy

nes som lang tid, når man står midt i det,’ skriver han i en mail til Ekstra Bladet og fortsætter:

’ Jeg er biskop og skal sammen med præster og menigheder finde en vej for, at Norddjurs bliver et endnu bedre sted at være præst og menighed.’

Han skriver ydermere, at han vil indkalde præsterne til et møde for at forbedre situatione­n.

’ De allerførst­e skridt er, at vi nu mødes og får talt sammen. Derfor indkalder jeg provstiets præster til et møde hurtigst muligt, så vi kan begynde arbejdet mod en farbar vej mod det gode kirkeliv.’

 ?? FOTO: MARIE RAVN ?? Henrik Wigh- Poulsen har været biskop i Aarhus Stift siden 2015 og kongelig konfession­arius siden 2018. Nu har 200 medundersk­rivere sendt en klage til Kirkeminis­teriet. Utilfredsh­ed
FOTO: MARIE RAVN Henrik Wigh- Poulsen har været biskop i Aarhus Stift siden 2015 og kongelig konfession­arius siden 2018. Nu har 200 medundersk­rivere sendt en klage til Kirkeminis­teriet. Utilfredsh­ed
 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Det var Henrik Wigh- Poulsen, der konfirmere­de prins Christian i 2021, ligesom han også skal konfirmere grev Henrik i næste uge.
FOTO: JONAS OLUFSON Det var Henrik Wigh- Poulsen, der konfirmere­de prins Christian i 2021, ligesom han også skal konfirmere grev Henrik i næste uge.
 ?? FOTO: PRINSESSE MARIE/ KONGEHUSET ?? Grev Henrik fyldte 14 i april, og i næste uge skal han konfirmere­s.
FOTO: PRINSESSE MARIE/ KONGEHUSET Grev Henrik fyldte 14 i april, og i næste uge skal han konfirmere­s.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark