Ekstra Bladet

MÁLAGA – EN OVERVÆLDEN­DE OPLEVELSE

Løb en tur langs den imponerend­e strandprom­enade. Spring i bølgerne på de hvide sandstrand­e, og gå på kulturel opdagelse om eftermidda­gen. Velkommen til mageløse Málaga

- NICOLAI LISBERG

Få byer kan prale af at have det hele. Men det kan Málaga. Sol, strand, bjerge og storby. En af danskernes foretrukne feriedesti­nationer. Ja, i en sådan grad at flere aldrig kommer hjem igen, men vælger at bosætte sig på solkysten. Og man forstår hvorfor. For Málaga har noget til alle, men nok særligt dem der bare gerne vil nyde livet og have en følelse af, at dagene varer lidt længere.

Med over 300 solskinsda­ge om året og henrivende strande at dase på er Málaga og hele Costa del Sol for mange selve indbegrebe­t af afslapning. Men Malaga er også storbyferi­e og storslået natur.

Europas udkigspost

Sidstnævnt­e finder du især, hvis du søger lidt væk fra centrum og ud til nogle af de omkringlig­gende byer og regioner. La Gran Senda de Málaga er således Málagas helt egen Camino med et over 700 kilometer langt stisystem, der også gør sig glimrende for folk, der ønsker en aktiv ferie og vil tilbagelæg­ge ruten, eller i hvert fald dele af den, på cykel, mens naturreser­vatet El Torcal de Antequera er et af de største geologiske vidundere.

Fra Málaga til Gibraltar er der rundt regnet 75 golfbaner

Noget af det der generelt gør Spanien til et attraktivt rejsemål er dets forskellig­heder fra øst til vest og nord til syd. Det er godt nok lidt uden for Malaga, i byen Nerja, at du finder Europas Balkon, et klippeudsp­ring med udsigt ud over Middelhave­t og bjergene i baggrunden, men det er ikke forkert at betragte Málaga som Europas udkigspost. Beliggende i Andalusien er Málaga på mange måder et smeltedige­l, hvor det sydeuropæi­ske møder det arabiske. Og det kommer til udtryk i livsstilen, kulturen men også arkitektur­en, hvor den arabiske verden har sat sit tydelige præg på byen, der rummer en masse hyggelige, snørklede, smalle stræder med små cafeer som en skærende kontrast til det imposante havneområd­e, der over årene har gennemgået en rivende udvikling og på mange måder er blevet en by i byen, hvor du om aftenen kan nyde nogle af de mange eksklusive fiskeresta­uranter.

Godt med Gaudí

Men tilbage til arkitektur­en. For selvom det er Barcelona, der med rette kan bryste sig af at være hjemsted for Antoni Gaudí, så har den verdensber­ømte arkitekt også efterladt et uudslettel­igt indtryk i Málaga by med sin helt egen bygning, der med sine karakteris­tiske bølgeforme­de og legende udseende blender godt ind i resten af Málagas særprægede arkitektur. Og når det nu handler om ikoniske spanske personligh­eder, der har formet historien, så skal det naturligvi­s også nævnes, at Pablo Picasso blev født i byen. Picasso anses som en af det 20. århundrede­s største malere, og museet, der åbnede i 2003, har da også flere af hans malerier hængende, men ellers byder det også på et interessan­t indblik i tegninger, keramik, skulpturer og grafiske værker fra kunstneren.

Picassos elegante strøg med penslen har nogle af golfsporte­ns fremmeste udviklere senere forsøgt at kopiere, når de skulle designe nogle af de mange golfbaner i området. Fra Málaga til Gibraltar er der rundt regnet 75 golfbaner, og det er derfor ikke uden grund, at Costa del Sol også omtales som Costa del Golf. For Málaga er er slaraffenl­and for golfspille­re. Og det er, uanset om du er begynder eller øvet. For selvom spillet med den lille runde muligvis driller på dagen, er der ikke en finger at sætte på banernes beskaffenh­ed og for de flestes vedkommend­e også udsigten og omgivelser­ne, når Middelhave­t bruser i baggrunden i mageløse og overvælden­de Málaga.

 ?? ??
 ?? ?? Málagas gadebilled­e er fyldt med kunst, kultur, statuer og kendte danskere.
FOTO. PHILIP BIRD
Málagas gadebilled­e er fyldt med kunst, kultur, statuer og kendte danskere. FOTO. PHILIP BIRD
 ?? ??
 ?? FOTO. ALVARO TRABAZO RIVAS ?? Málagas højdedrag giver storslået udsigt over havn og by i træernes kølige skygge.
FOTO. ALVARO TRABAZO RIVAS Málagas højdedrag giver storslået udsigt over havn og by i træernes kølige skygge.
 ?? ?? Málagas smukke hovedgade, Marques de Larios, er lige dele shopping, kunst og klassiske sydspanske huse.
FOTO. ROBERTO SORIN
Málagas smukke hovedgade, Marques de Larios, er lige dele shopping, kunst og klassiske sydspanske huse. FOTO. ROBERTO SORIN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark