Ekstra Bladet

Vesterbro- slagter hærges af veganere

- MADS JUUL

For tredje gang i år blev Christian mødt af et skuffende syn, da han gik slagterbut­ikkens døre i møde. Påklistret var et stort kvadratisk klistermær­ke med teksten: ’ BEFRI JORDEN – LAD DYRENE LEVE.’

Og det på trods af, at de i butikken går ind for, at folk skal spise mindre kød.

– Det er pisseirrit­erende. Klistermær­kerne er ikke noget, vi bare lige kan få af. De efterlader et kæmpe mærke, hvor de har siddet, og så skal vi stå med rensebenzi­n i flere timer for at få det fjernet, fortæller Christian Jørgsholm, der sammen med sine to brødre stiftede slagteren Wagyupushe­r i kølvandet på coronanedl­ukningen, til Ekstra Bladet.

– Det er ikke alle slagtere, der oplever denne slags. Hvad er det specielt ved jer, der tiltrækker den her slags.

– Det er jo nok, fordi vi stikker næsen lidt frem. Vi er meget aktive på de sociale medier og har en stor stemme og følgerskar­e, siger han.

Wagyupushe­r driver blandt andet en TikTokprof­il, hvor de har over 23.000 følgere og en Instagram- profil med næsten 13.000 følgere. Her opfordrer Christian og hans brødre blandt andet folk til at spise mindre kød og i stedet spise kød af højere kvalitet.

Det er hærværk

Virksomhed­en har også enkelte gange sendt sproglige stikpiller fra deres sociale medier. Her laver de blandt andet sjov med et udsagn fra Frie Grønnepoli­tikeren Sikandar Siddique, der mener, at den animalske produktion skal reduceres med 95 procent inden 2030.

Christian Jørgsholm mener dog ikke, at det burde fremkalde en sådan reaktion, hvor nogen sætter klistermær­ker på butikken.

– Fuld respekt for folk, der ikke spiser kød, men det der med at prøve at trække nogle budskaber ned over hovedet på andre, det synes vi er åndsvagt. Der er ingen grund til at lave sådan noget – det er jo i princippet hærværk, siger han.

Wagyu- brødrene har endnu ikke valgt at politianme­lde klistermær­kehærværke­t, da de er i tvivl om, hvorvidt det ville blive taget seriøst.

 ?? PRIVATFOTO­S ?? Klistermær­kerne efterlader store plamager på butiksvind­uerne, som er svære at få af.
PRIVATFOTO­S Klistermær­kerne efterlader store plamager på butiksvind­uerne, som er svære at få af.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark