Ekstra Bladet

VILD STATISTIK

ERFAREN: Milan vinder og holder ofte nullet, når Simon Kjær er på banen – til gengæld sejler defensiven, når han er væk Et sikkert kort

- MADS GLENN WEHLAST

Hvis Milan- træner Stefano Pioli gør sig forhåbning­er om et godt udgangspun­kt i dagens Champions Leaguesemi­finale mod lokalrival­erne fra Inter, vil det være meget klogt at spille med Simon Kjær fra start.

Selvfølgel­ig spiller Simon Kjær fra start i aften. For Milan spiller for at vinde.

De tørre tal viser nemlig historien om, at Milan faktisk er to vidt forskellig­e hold, når Simon Kjær er på banen eller bænken.

Det er faktisk en vild statistik, Simon Kjær kan fremvise fra de seneste måneder.

Simon Kjærs enorme erfaring er afgørende, ligesom hans betydning som forsvarets leder smitter direkte af på resultater­ne på banen.

Tallene taler tydeligt

For med Simon Kjær på banen er Milan et vinderhold, der sjældent lukker mål ind. Uden Simon Kjær er Milan – groft sagt – et taberhold uden defensiv styring og kontrol.

Og det er ikke noget, der er grebet ud af den blå luft. De tørre tal viser en klar tendens.

I de seneste otte kampe, hvor Simon Kjær har været på banen for Milan, har det resulteret i seks sejre og to uafgjorte kampe. Samtidig er der blot scoret ét mål imod Milan, når Kjær har været på banen.

Det var Victor Osimhen, der scorede for Napoli i Champions League- opgøret, hvor Milan sammenlagt trak det længste strå.

Værd at hæfte sig ved er, at Milan i den periode udover at møde mestrene fra Napoli tre gange, har mødt andre tophold som Lazio og Roma.

Når Stefano Pioli har valgt at spille uden den danske landsholds­kaptajn, er det oftest gået galt i den senere tid.

De seneste syv Milankampe, hvor Simon Kjær ikke har været på banen, har betydet dårlige resultater mod langt svagere modstander­e.

Opråb fra sportsavis

Faktisk har Milan slet ikke vundet i de syv kampe, hvor modstander­ne har været Cremonese, Bologna, Empoli, Udinese, Salernitan­a, Fiorentina samt Tottenham i Champions League.

Den italienske store sportsavis La Gazzetta dello Sport har sågar direkte opfordret cheftræner Stefano Pioli til at stoppe den rotation, som han har praktisere­t gennem længere tid, og spille med de bedste spillere også mod de svagere modstander­e i Serie A.

Og de svage resultater uden danskeren på banen kan faktisk ende med at koste Milan Champions League- pladsen i den kommende sæson. Alternativ­et kan blive, at de er tvunget til at vinde Champions Leaguetitl­en for at spille med i den fornemste turnering i næste sæson.

Første semifinale

I aften mødes Milan og Inter i den første Champions League- semifinale. Tirsdag er der returkamp på samme bane, hvor Inter er hjemmehold.

Det bliver første gang nogensinde, at Simon Kjær står i en europæisk semifinale i Champions League, og det glæder han sig til.

Milan har ikke været i Champions League- finalen siden 2007, hvor de ved den lejlighed besejrede Liverpool med 2- 1.

Inter var senest i finalen i 2010, hvor de lidt overrasken­de vandt 2- 0 over Bayern München.

 ?? FOTO: ROBERTO BREGANI/ RITZAU SCANPIX ?? Stefano Pioli gør klogt i at spille med den danske landsholds­kaptajn, Simon Kjær, hvis han vil have et godt resultat i Champions League- semifinale­n mod Inter.
FOTO: ROBERTO BREGANI/ RITZAU SCANPIX Stefano Pioli gør klogt i at spille med den danske landsholds­kaptajn, Simon Kjær, hvis han vil have et godt resultat i Champions League- semifinale­n mod Inter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark