Ekstra Bladet

MILLIONER PÅ VEJ

AFTALE: Fagforenin­gen 3F betaler 13 millioner kroner om året for at være hovedspons­or i Superligae­n de kommende tre sæsoner

- MADS GLENN WEHLAST

Mandag blev samarbejde­t mellem 3 Fog Divisions foreningen forlænget med yderligere tre år, hvor fagforenin­gen vil være hovedspons­or for 3F Superligae­n frem til sommeren 2026.

Det er tale om en meget stor millionaft­ale, erfarer Ekstra Bladet. Den ’ gamle’, som blev indgået i 2019, var fireårig og havde en værdi på 11- 12 mio. kr. om året. m

Den nye aftale, som Ekstra Bladet forstår det, er en smule bedre. Den har en årlig værdi på 13 mio. kr. Altså en samlet aftale til 39 mio. kr., som 3F betaler til Divisions foreningen fora t være Superligae­ns hovedspons­or de kommende tre år.

– Der er tale om en aftale, der i den grad kommer klubberne tilgode. Divisions foreningen skalhave et administra­tionsgebyr, ellers er det naturligvi­s hensigten, at Superliga- klubberne skal tilgodese smed den aftale, vi har indgået, siger Claus Thomsen, direktør i Divisions foreningen, til Ekstra Bladet.

Han ønsker ikke at kommentere beløbets størrelse, men erkender, at det er en rigtig god aftale, som der – unders tregerhan–er tilfredshe­d med både i Divisions foreningen og hos 3 F.

– 3F og Superligae­n passer rigtig godt sammen, fordi både 3F og vi gerne vil skabe Danmarks største fællesskab. Det er lykkes rigtig godt, så vi ser frem til de næste tre års samarbejde som kun kan udvikle sig positivt.

– Tendensen er også den, at et partnerska­b får en større værdi og bliver bedre for alle, desto længere det varer. Det gør kendskabet større, mener Claus Thomsen.

Den samlede aftale med 3F har for hele Superligae­n en langt højere værdi end de 13 mio. kr., som b etalestil Divisions foreningen.

Det har den, fordi der er en række lokalaftal­er i samtlige 12 Superligak­lubber, hvor 3F angiveligt betaler samlet tre- fire mio. kr. om året for at være sponsor i de enkelte klubber, så fagforenin­gen ad denne vej får adgang til gratis fodboldbil­letter til medlemmern­e.

Billetter til 3F- medlemmer

Det er hele tanken med sponsorate­t, at medlemmern­e af 3F på den måde kan komme gratis til fodbold via medlemskab­et af deres fagforbund.

De største sponsorate­r, som 3F har i klubberne, finder man angiveligt i AGF, AaB, OB og Brøndby, men der er også 3F aftaler i de øvrige otte Superliga-klubber.

Der er tale om en aftale, der i den grad kommer klubberne til gode

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Godt tilbud
En del af planen med sponsorate­t er, at 3F vil lokke medlemmer til ved at tilbyde gratis ture på stadion i Superligae­n.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Godt tilbud En del af planen med sponsorate­t er, at 3F vil lokke medlemmer til ved at tilbyde gratis ture på stadion i Superligae­n.
 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? 3F betaler 39 mio. kr. over de kommende tre år for aftalen som hovedspons­or for Superligae­n.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN 3F betaler 39 mio. kr. over de kommende tre år for aftalen som hovedspons­or for Superligae­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark