Ekstra Bladet

Nordmand snupper Giro- førertrøje

-

Den franske cykelrytte­r Aurélien Paret- Peintre ( AG2R) vandt i går 4. etape af Giro d’Italia, hvor feltet på de 166 kilometer fra Venosa til Lago Laceno skulle tilbagelæg­ge tre kategori 2stigninge­r, blandt andet i afslutning­en.

Det var første gang, at han vandt en grand touretape.

I en duel om sejren slog han norske Andreas Leknessund ( DSM) uden de store vanskeligh­eder.

Andreas Leknessund havde ellers chancen for at blive den første norske etapevinde­r i Giroen siden 2009, men det blev ved lige ved og næsten for nordmanden.

Til gengæld snuppede Leknessund løbets førertrøje fra Quickstep- belgieren Remco Evenepoel, der har ført siden den indledende enkeltstar­t.

Udskilning­sløb

Magnus Cort viste angrebslys­t på første halvdel af etapen, men han komikke med, da det afgørende udbrud omsider satte feltet af.

Syv ryttere fandt sammen i et godt samarbejde og skabte omkring halvvejs på etapen et forspring på fire minutter.

På den næstsidste kategori 2- stigning blev afstanden mindsket til tre og et halvt minut, men derfra øgede udbruddet igen, og feltet viste ingen iver efter at ødelægge noget for de syv i front.

På den afsluttend­e og flere steder meget stejle stigning blev det som ventet et udskilning­sløb.

Leknessund angreb og kørte solo mod etapesejre­n, men det lykkedes for ParetPeint­re at køre nordmanden ind.

Leknessund satte tempoet i front for duoen, da han ville sikre sig førertrøje­n, og på de sidste meter havde Paret- Peintre ingen problemer med at oversprint­e nordmanden og vinde etapen. ritzau

 ?? BETTINI/ RITZAU SCANPIX FOTO: LUCA ?? Andreas Leknessund, der her fører an for gårsdagens udbrud, er samlet i front for Giro d'Italia.
BETTINI/ RITZAU SCANPIX FOTO: LUCA Andreas Leknessund, der her fører an for gårsdagens udbrud, er samlet i front for Giro d'Italia.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark