Ekstra Bladet

’ DET ER BITTERT’

Nederlaget til FC Nordsjælla­nd var ekstra dyrt for FC København, der nu kun har én midtstoppe­r til rådighed til søndagens derby

- RASMUS GLUD DANIEL NØJSEN FALLAH

Der er ikke noget at sige til, hvis cheftræner Jacob Neestrup klør sig lidt ekstra i håret efter mandagens nederlag til FC Nordsjælla­nd.

For ikke nok med, at FCK missede en gylden mulighed for at lægge afstand i toppen af Superligae­n og nu i stedet ligger nummer to, så står han nu i en decideret forsvarskr­ise.

Mandag aften fik Denis Vavro nemlig et gult kort, inden Kevin Diks i slutningen af opgøret fik to gule og dermed blev sendt en tur i bad.

Det betyder, at begge er i karantæne til søndagens opgør mod Brøndby, og Jacob Neestrup derfor kun har én midtstoppe­r til rådighed i Valdemar Lund.

– Det er er klart, at det ikke er optimalt have fire midtstoppe­re ude til en fodboldkam­p og slet ikke til et derby på udebane, siger FCK- chefen, der også har både David Khocholava og Nicolai Boilesen ude med skader.

– Men jeg får min løn for at løse det, og det vil jeg gøre efter bedste evne sammen med spillerne.

Bebrejder ham ikke

Særligt slemt blev det, da Kevin Diks i de allersidst­e minutter af opgøret på Right to Dream Park i Farum fik sit andet gule kort.

Men selvom det umiddelbar­t kunne være undgået, så er der ingen sure miner hos Jacob Neestrup.

– Jeg vil ikke bebrejde Kevin noget. Han prøver at sætte en tackling ind. Det skulle han så have gjort lidt tidligere i kampen, men jeg vil ikke bebrejde ham noget.

– Det er, hvad der sker i en topkamp, men det er klart, at det er bittert at køre hjem med et nederlag og selvfølgel­ig ekstra bittert at køre hjem uden Kevin Diks.

Ville være tarveligt

Men selvom cheftræner­en nu står med en hovedpine af de større inden søndagens derby på Brøndby Stadion, så kommer han ikke til at tørre noget af på sportsdire­ktør Peter Christians­en.

– Vi har fem midtstoppe­re. Kevin Diks, Nicolai Boilesen, David Khocholava, Denis Vavro og Valdemar Lund. Det er rigeligt.

– Fire er det normale, som alle FC Københavnh­old er gået ind til et forår med. Fire ud af fem er ude med skader eller karantæner på samme tid. Det er uheldigt.

– Det har ikke noget at gøre med, at jeg har en chef ( Peter Christians­en, red.), der ikke har købt

ind. Det ville være alt for nemt at stå og tørre den af på ham.

– Det ville være tarveligt, og det vil ikke være retvisende

Jacob Neestrup anerkender, at FC København er hårdt ra tæner og skader, men det er ikke noget, han gider at bruge energi på.

I stedet vil han gøre alt for at komme tilbage på sporet.

– Kan I gå ud at slå Brøndby med det, I viser i dag, ( mandag, red)?

– Ja, det kan vi godt, svarer Neestrup selvsikker­t.

FC København indtager en andenplads i Superligae­n med ét point op til FC Nordsjælla­nd. Der resterer fire runder.

Jeg vil ikke bebrejde Kevin noget

 ?? ??
 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Jacob Neestrup står med en stor udfordring, når han søndag skal en tur til Brøndby med kun én central forsvarssp­iller.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Jacob Neestrup står med en stor udfordring, når han søndag skal en tur til Brøndby med kun én central forsvarssp­iller.
 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Ude
Dennis Vavro fik et gult kort mod FCN og sidder dermed ude med karantæne, når FCK søndag gæster Brøndby.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Ude Dennis Vavro fik et gult kort mod FCN og sidder dermed ude med karantæne, når FCK søndag gæster Brøndby.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark