Ekstra Bladet

Anni gik tiggergang

MÅTTE LÅNE FRA VENNER OG BEKENDTE: Den tidligere milliardær­hustru måtte æde sin stolthed og bede venner og bekendte om penge for at undgå at gå konkurs

- ULRICH PANDURO

– Det var forfærdeli­gt!

Sådan beskriver Anni Fønsby perioden under coronanedl­ukningen i 2020, der tvang hende til at spørge venner og bekendte om penge.

De fleste husker Anni Fønsby fra dengang, hun boede i det dyreste hus i Hellerup, var gift med itmilliard­æren Erik Damgaard og lavede tv om livet på første klasse i ’ Erik og Anni goes to Hollywood’.

Kort før første nedlukning af Danmark startede Anni kryoterapi­klinikken La Concordia op i København.

– Jeg havde brugt alt, hvad jeg ejede, og jeg havde lånt i banken for at starte første klinik op. Da corona kom, og alle troede, at de skulle dø, var der ingen, der kom forbi, siger hun til Ekstra Bladet til premieren på filmen ’ Love Again’ og tilføjer:

– Når man samtidig har et lejemål i det dyreste område på Østerbro, så løber taxametret stærkt.

’ Hader al medicin’

Kryoterapi er en behandling­sform, hvor kroppen kortvarigt udsættes for temperatur­er helt ned til minus 130 grader.

Fønsby var den første til at hente den alternativ­e behandling, der angiveligt kan afhjælpe alt fra gigtsmerte­r til appelsinhu­d, til Danmark, efter at hun havde kæmpet med gener i forbindels­e med en diskusprol­aps.

– Jeg lå som en grøntsag og befandt mig i et smertehelv­ede hver dag.

For at lindre smerterne kørte hun til Sverige for at få behandling­en.

– Jeg fik masser af morfin og kunne ikke komme ud af sengen, så jeg måtte finde et alternativ i stedet for at komme ind i en snebold, hvor man får mere og mere medicin.

Tjener kassen

Anni Fønsby har over for Ekstra Bladet tidligere fortalt om, hvor hårdt det gik ud over privatøkon­omien at kvitte det faste job i et revisionsf­irma til fordel for livet som selvstændi­g.

– Pengene fosser jo ud, når man skal starte sådan noget op. Nogle gange laver jeg lidt bogføring for nogle om aftenen. Der skal jo lidt penge ind. Men ellers har jeg nogle gode venner og en rigtig sød kæreste, der hjælper til. Det er ham, der tager indkøbene for tiden – ikke mig, sagde hun dengang.

Og selvom det i en periode var vanskeligt at få enderne til at mødes økonomisk, kører det nu ifølge Anni Fønsby på skinner med forretning­en.

– Vi måtte ud at spørge venner, bekendte og alle, jeg kendte, om de ville hjælpe os. Nu er vi heldigvis kommet ovenpå, lød det fra Fønsby til premieren tirsdag.

Hun kalder sig selv ’ modstander af al medicin’ og foretrække­r de alternativ­e behandling­er, der har også har vist sig at være en yderst lukrativ forretning, selv om forskninge­n ikke har fundet overbevise­nde tegn på, at terapien virker.

I hvert fald har der været gæster nok til hele 60.000 behandling­er fordelt på de i dag syv klinikker, fortæller Anny Fønsby.

Pengene fosser jo ud, når man skal starte sådan noget op. Nogle gange laver jeg lidt bogføring for nogle om aftenen

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Anni Brinch, bedst kendt under navnet Fønsby, gik fra livet på første klasse til at måtte ringe til venner og bekendte for at undgå konkurs. Ovenpå igen
FOTO: KENNETH MEYER Anni Brinch, bedst kendt under navnet Fønsby, gik fra livet på første klasse til at måtte ringe til venner og bekendte for at undgå konkurs. Ovenpå igen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark