Ekstra Bladet

Han løber en stor risiko

- MADS JUUL

Jakob Ellemann- Jensen meldte i går sin tilbagekom­st til dansk politik.

Det skrev han på Facebook efter en tre måneder lang sygemeldin­g på grund af stress. Kort tid efter kommentere­de fungerende forsvarsmi­nister, Troels Lund Poulsen, situatione­n, hvor han forsikrede, at Ellemann ville vende tilbage i fuld form.

– Han vil vende tilbage til et tempo, der er det samme eller måske endda lidt højere end det, han forlod, fortalte han til pressen.

Stresscoac­h Lisbeth Fruensgaar­d mener dog ikke, at det er smart, hvis man starter lige på og hårdt.

– Det tænker jeg er en dårlig idé, men det kan jo være, at han vælger at trappe op derhjemme. Det kan vi jo ikke vide. Generelt er det i hvert fald en god idé at tage en langsom optrapning, fortæller hun til Ekstra Bladet.

Husk pauserne

Troels Lund Poulsen fortæller også, at Jakob Ellemann- Jensen vil vende tilbage til alle de opgaver, som han forlod.

Lisbeth Fruensgaar­d forklarer midlertid, at det også godt kan være en god idé at tage nogle pauser i løbet af dagen mellem opgaverne.

– Det er ikke timelange pauser. Det er måske bare ti minutter her og der, siger hun.

Jakob Ellemann- Jensen har endnu ikke meldt ud, hvilke årsager der lå til grund for stress- sygemeldin­gen, eller om nogle af disse årsager siden er forsvundet. Lisbeth Fruensgaar­d mener ikke, at politikere er specielt udsat for stress.

– Jeg tror faktisk ikke, at de er mere udsatte end andre. Det handler om måden, man er i det. Der kan sagtens have været andre faktorer i spil. Han har jo også mistet sin far, siger hun og fortsætter:

– Det kan ske i en hvilken som helst position, og hvis man i forvejen er hårdt spændt for, så kan det være lige det, der vælter læsset.

Ingen alternativ­er

Man kunne måske godt frygte, at det bagvedligg­ende ansvar som forsvarsmi­nister kunne afholde folk fra at tage alt for mange pauser, men ifølge Lisbeth Fruensgaar­d er der ingen alternativ­er.

– Jeg tænker ikke, at det er en mulighed at lade være. Det kan godt være, at det er svært, men det er jo svært for os allesammen.

– Hvis det var mig, der havde den rolle, så ville jeg se det som en del af jobbet. Det vil være en forudsætni­ng for at kunne komme tilbage og passe det job, siger hun.

Jeg tror faktisk ikke, at de er mere udsatte end andre

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark