Ekstra Bladet

DEN ER HELT SIKKER

Venstres fungerende formand, Troels Lund Poulsen, erklærer sig helt sikker på, at Jakob EllemannJe­nsen vender tilbage 1. august Comeback- klar

- BERTIL B. FRUELUND

Venstres sygemeldte formand, Jakob EllemannJe­nsen, har meldt sin tilbagekom­st 1. august til Christians­borg som formand for Venstre, forsvarsmi­nister og vicestatsm­inister.

Troels Lund Poulsen, der har taget roret sammen med næstforman­d Stephanie Lohse, er helt sikker på, at det kommer til at holde stik. Det sagde han i går på et kort pressemøde.

– Han kommer tilbage 1. august. Til alle de opgaver, han forlod. Han glæder sig til at komme tilbage, sagde Lund Poulsen og fortsatte, adspurgt om, hvorvidt han kan være sikker:

Tilbage fra stress

– Det kan jeg. For det er det, Jakob har sagt til Stephanie og mig.

Der har været store spekulatio­ner om, hvordan man kan komme tilbage på fuld smæk fra en stress- sygemeldin­g – en notorisk uforudsige­lig og svær sygdom.

Derfor blev Troels Lund Poulsen også spurgt til, hvordan man to en halv måned på forlods kan være sikker på, at Jakob Ellemann- Jensen på det tidspunkt er helt rask og ikke får et tilbagefal­d.

– Jeg har jo ikke konsultere­t Jakobs læger. Men vi har snakket med Jakob, han har sagt, han kommer tilbage, og at han glæder sig. Og han vil vende tilbage til et tempo, der er det samme eller måske endda lidt højere end det, han forlod, sagde han og tilføjede om et muligt tilbagefal­d:

– Jeg er jo ikke læge. Med det sagt, så tror jeg selvfølgel­ig, at Jakob vil kunne udfylde rollen fra dag ét. Og jeg er på ingen måde bekymret for, at han får et tilbagefal­d. Så det er ikke noget, jeg spekulerer over.

– Han kommer til at være fuldt fungerende fra dag ét. Og det er også det, man må forvente.

Fuld af tillid

Næstforman­d Stephanie Lose tog ordet, da spørgsmåle­t igen kom op, og en journalist pegede på statistikk­er om, hvor mange der får tilbagefal­d.

– Vi kan jo også kigge på, at for en måned siden, for 14 dage siden, for en uge siden der sagde jeg, at Jakob kom tilbage. Så sagde I, at det kan vi ikke være sikre på. Nu står vi her og siger, at han kommer tilbage. Og så spørger I stadig, hvordan vi kan være sikre.

– Når Jakob melder, at han er klar, så har vi en tillid til og en tro på, at den vurdering ligger bedst hos Jakob og de mennesker, han har omkring sig.

Jeg har jo ikke konsultere­t Jakobs læger

Han glæder sig til at komme tilbage

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Troels Lund Poulsen ( tv.) føler sig helt sikker på, at hans formand kommer tilbage i fuld vigør 1. august.
FOTO: JENS DRESLING Troels Lund Poulsen ( tv.) føler sig helt sikker på, at hans formand kommer tilbage i fuld vigør 1. august.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark