Ekstra Bladet

Bliver rigtig interessan­t

-

Det er ikke muligt at få af vide, hvad udvidelsen af fængslings­grundlaget går ud på.

Den erfarne forsvarsad­vokat Mette Grith Stage, som også har en fortid som anklager, siger helt overordnet:

– Så længe han bare er sigtet, er han mistænkt. Men når man vil have ham fængslet for noget, så er det fordi politiet selv mener, at de nu har en begrundet mistanke. Så bliver det rigtig interessan­t, at se om dommeren også mener, at mistanken er så stærkt, at den kan siges at være begrundet.

– Men hvad er fidusen ved at diskutere fængslings­grundlag nu – han sidder jo i forvejen fængslet?

– Rent juridisk og efterforsk­ningsmæssi­gt gør det ikke den store forskel. Men jeg tænker, at der er et signal forbundet med det. Både i forhold til ham selv, men også til offentligh­eden, at man går ud og siger, at her har vi en relativt stærk sag. Og den er så stærk, at vi mener, den kan bære en varetægtsf­ængsling, siger Mette Grith Stage.

Hun peger på, at hvis politiet kan præsentere to nye sigtelser, hvor også dommeren vurderer, der er begrundet mistanke, så vil anklagemyn­digheden formentlig også få en yderligere fængslings­betingelse med i spil, som handler om gentagelse­srisiko.

– Kan et muligt scenarie også være, at han har forklaret noget, man gerne vil have ført til en retsbog?

– Hvis han har et ønske om at udtale sig, så kan man have en interesse i at få ham i retten og afgive en forklaring der, således at forklaring­en ligger klippefast i retsbogen, og han ikke efterfølge­nde kan løbe fra den, siger Mette Grith Stage

Jeg tænker, at der er et signal forbundet med det

PRINTED AND DISTRIBUTE­D BY PRESSREADE­R PressReade­r. com + 1 604 278 4604 . ORIGINAL COPY . ORIGINAL COPY . ORIGINAL COPY . ORIGINAL COPY . ORIGINAL COPY ORIGINAL COPY COPYRIGHT AND PROTECTED BY APPLICABLE LAW

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark