Ekstra Bladet

Færdig med ’ X Factor’

- EMMA BUSK CHRISTIAN MEJDAHL

Kwamie Liv er fortid i ’ X Factor’.

Det kunne den 38- årige sanger meddele torsdag på Instagram, hvor hun gjorde det klart, at hun udtrykte taknemmeli­ghed for to sæsoner som dommer i ’ X Factor’, men at der nu skal ske noget nyt.

’ Det har derfor ikke været en let beslutning, men efter store overvejels­er har jeg valgt ikke at vende tilbage som dommer næste sæson. Jeg står et sted som kunstner, hvor jeg mærker et kald til at bevæge mig dybere ind min kreativite­t og egne projekter, åbent og med fuldt fokus, og det har jeg valgt at lytte til,’ skriver hun i opslaget.

Det kan også være, det er en fornuftig beslutning for Kwamie Liv, som aldrig har haft udpræget konkurrenc­esucces som ’ X Factor’dommer.

I 2022 røg to af hendes deltagere ud i liveshow tre og fire, mens det blev til en tredjeplad­s i finalen for Tina.

I år røg Livs to første deltagere ud i show et og tre, mens hendes sidste deltager røg ud i semifinale­n efter tre gange i farezonen.

For dyr til TV 2?

Kwamie Liv ønsker ikke at uddybe sit stop yderligere.

Efter finalen i årets ’ X Factor’ talte Ekstra Bladet dog med Kwamie Liv om, hvad der skulle til, hvis TV 2 skulle have hende med på vognen igen.

– Jeg tror lige, jeg skal sove først, og så tager vi den derfra, men jeg vil sige, at det har været en sæson, hvor jeg har lært noget og har fået lov til at arbejde med nogle mennesker, som har været super inspireren­de, lød hendes svar på spørgsmåle­t, om hun havde lyst til at fortsætte bag dommerbord­et.

– Hvor meget skal TV 2 have op af lommen, hvis de vil have dig tilbage næste år?

– Hør nu, Ekstra Bladet. Tror I, jeg vil svare på det, lød det med et grin fra Kwamie Liv, der konkludere­de:

– Nej, nej. Det er priceless.

’ Utrolig glade’

Om det er økonomien, der har skilt Kwamie Liv og TV 2, kommer underholdn­ingsredakt­ør på tv- stationen, Dorte Borregaard, ikke ind på, da Ekstra Bladet spørger hende til Kwamie Livs exit.

’ Kwamie Liv har været en meget kompetent og dygtig dommer i ’ X Factor’, som er gået til opgaven med både mod og en stor empati, som har klædt programmet. Vi har været utrolig glade for at have Kwamie med på holdet de seneste to sæsoner,’ skriver hun i en mail til Ekstra Bladet.

Der er ingen melding om, hvem TV 2 vil erstatte Kwamie Liv med. I den seneste sæson af ’ X Factor’ var Simon Kvamm og Thomas Blachman de øvrige dommere på programmet.

Jeg mærker et kald til at bevæge mig dybere ind min kreativite­t og egne projekter

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? I farezonen
Kwamie Livs deltagere i ’ X Factor’ havde ikke udpræget succes i løbet af de to sæsoner, hun var med som dommer.
FOTO: KENNETH MEYER I farezonen Kwamie Livs deltagere i ’ X Factor’ havde ikke udpræget succes i løbet af de to sæsoner, hun var med som dommer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark