Ekstra Bladet

NEESTRUPS FØRSTE STORE KRISE

Skidt stime PROBLEMER I PARKEN: Imens mesterskab­sspillet i Superligae­n spidser til, står FC København i klubbens største krise under Jacob Neestrup, lyder vurderinge­n fra to eksperter

- LAURITS HJORTKJÆR HENNINGSEN FOTO: CHRISTIAN

Der er krise i FC København.

Siden mesterskab­sspillet gik i gang, har de forsvarend­e mestre blot hentet syv point, hvilket gør FCK til det mest formsvage hold.

I mandagens nederlag mod FC Nordsjælla­nd fik både Kevin Diks og Denis Vavro karantæne. Dertil er Nicolai Boilesen og Davit Khocholava ude med skader, så klubbens eneste kampklare centrale forsvarssp­iller til søndagens derby mod Brøndby er Valdemar Lund, som vel nok er femtevalg på positionen.

Sidste gang Lund var i aktion mod FC Nordsjælla­nd i pokalsemif­inalen, spillede han forfærdeli­gt – blot ti minutter inde i kampen havde han både givet Mads Bidstrup en friløber samt begået et straffespa­rk. Han blev flået ud i pausen.

En kæmpe test

De mange skader og de svingende præstation­er på banen har kastet træner Jacob Neestrup ud i sin største krise i FCK, siden han overtog trænerpost­en fra Jes Thorup i efteråret 2022.

Det siger fodboldeks­pert Mikkel Bischoff.

– Alt er gået én vej for Jacob Neestrup, siden han tog over under vanskelige vilkår i efteråret. Men nu rammer den første rigtige krise med ham i spidsen.

– Og den kommer på det værst tænkelige tidspunkt, siger Bischoff.

– Hvordan håndterer han krisen?

– Jeg synes, at han kommunikat­ivt gør det rigtig fint. Han er bundærlig, så han udstråler en tro på, at det er noget, de kan fikse. Han virker ikke rådvild.

Thomas Gravesen, den tidligere landsholds­spiller og nuværende ekspert på Discovery+, kalder det en ’ kæmpe test’ for Neestrup.

– Det er det store flagskib, der er rendt ind i massive problemer. De bliver nødt til at agere i den her situation, så det her er en kæmpe test for Jacob Neestrup for at finde løsningen.

Toget kører videre

De to eksperter er enige i, at det er defensiven, der halter hos de forsvarend­e mestre. Og det er mængden af skader og manglende spillere, der kan stikke en kæp i hjulet på mesterskab­sdrømmene i hovedstade­n.

– Hvis vi kigger på de seneste kampe, så har de simpelthen indkassere­t for mange mål. Da Neestrup kom ind som træner i efteråret, var defensiven bundsolid, og nu har de bevæget sig over i en uheldig retning, hvor de måske er mere sprudlende i angrebet, men knap så solide i forsvaret, siger Mikkel Bischoff.

– De spillere, Jacob Neestrup har til rådighed lige nu, er simpelthen bare ikke lige så gode som de bedste 11, og det er der, problemet bunder, supplerer Thomas Gravesen.

Han er ved at falde på halen over denne sæson i Superligae­n.

– Jeg er så imponeret over den her Superliga. Det gælder alle klubber. De har vist, at Superligae­n er kommet op på et niveau, hvor der bare ikke er plads til fejltagels­er.

– De skal spille fire ultimative kampe her til sidst, og de starter med en kæmpe prøve på Brøndby Stadion. De skal være klar, og de skal vinde, for ellers er toget kørt, siger han.

Nu rammer den første rigtige krise med ham i spidsen

Han udstråler en tro på, at det er noget, de kan fikse

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? FCK- træner Jacob Neestrup står lige nu midt i sin største krise som cheftræner i FC København.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN FCK- træner Jacob Neestrup står lige nu midt i sin største krise som cheftræner i FC København.
 ?? FALCK WOLFF/ RITZAU SCANPIX ?? Valdemar Lund er den eneste centrale forsvarssp­iller, som er disponibel, når FCK møder Brøndby søndag. Resten er enten skadet eller har karantæne.
FALCK WOLFF/ RITZAU SCANPIX Valdemar Lund er den eneste centrale forsvarssp­iller, som er disponibel, når FCK møder Brøndby søndag. Resten er enten skadet eller har karantæne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark