Ekstra Bladet

VIL BLIVE HJEMME

HVIDOVRES HÅB: Opryknings­kandidater­ne vil kæmpe for at kunne fortsætte med at spille hjemmekamp­e på Hvidovre Stadion, hvis de tager turen op i Superligae­n

- MADS GLENN WEHLAST

Hvidovre Stadion ligner fuldstændi­g sig selv.

Altså helt fra den tid, hvor Hvidovre senest vandt det danske mesterskab i 1981.

Hvis man kan huske, hvordan det så ud dengang, så er ikke meget forandret, ud over at der er fjernet fire rækker på langsiden for at gøre mere plads til en bredere atletikban­e med otte løbebaner rundt om fodboldban­en.

Men de forhold, som Hvidovre Stadion tilbyder i dag, lever slet ikke op til kravene for at spille i Superligae­n anno 2023.

Og det kan i værste fald tvinge klubben til at spille på et alternativ­t stadion, hvis klubben rykker op.

– Vi vil gøre alt, hvad vi kan, i bestræbels­erne på at spille vores hjemmekamp­e på Hvidovre Stadion, for det er her, vi hører til. Vi ved godt, at der er nogle udfordring­er, som der arbejdes på at løse.

– Hvis vi rykker op, skal vi måske spille de to første kampe på udebane, så vi kan nå at gøre det hele klart til Superliga- fodbold i Hvidovre, siger Kim Madsen bestyrelse­smedlem i Hvidovre IF og søn af den legendaris­ke ejer af Hvidovre Avis, Niels Erik Madsen.

– En oprykning stiller nogle krav, men teknisk set tror jeg godt, at Hvidovre kan løse udfordring­erne, siger Claus Thomsen, direktør i Divisionsf­oreningen.

Han uddyber:

– Det handler i høj grad om at skabe en kapacitet til 10.000 tilskuere, og det kan løses med mobiltribu­ner. De vil nok også være tvunget til at opgradere organisati­onen, så de både kan håndtere sikkerheds­krav og servicen i forbindels­e med kampene, siger Claus Thomsen.

Planerne er i gang

Selvom oprykninge­n langtfra er sikret, så er Hvidovre langt med planerne om at gøre sig klar til Superligae­n.

– Vi har 4600 pladser på tribunen. Siden er det planen, at der skal opsættes to mobiltribu­ner bag de to mål, som betyder yderligere 1700 pladser i hver ende.

– Vi kan godt få et stadion med plads til 10.000, siger Kim Madsen.

Han glæder sig over, at der til den kommende sæson er en regelændri­ng, som betyder, at man ikke længere skal kunne se banen fra en lounge på stadion.

For det kan man nemlig ikke i Hvidovre.

– Vi er lejere på et kommunalt stadion, og derfor kræver de her ting nabohøring, så vi ved ikke, hvor lang processen vil være. Men igen: Skal vi starte med to udekampe, lever vi fint med det, siger Kim Madsen, der dog understreg­er, at man er nødt til at forberede sig, selvom jublen på ingen måder har ramt Hvidovre endnu.

Hvidovre har kun været i den bedste række én gang, siden Superligae­n erstattede 1. division i 1991. Det var i sæsonen 1996/ 97 med Jan Kalborg som træner.

Per Frandsens Hvidovrema­ndskab spiller i aften mod Helsingør.

Vi kan godt få et stadion med plads til 10.000

En oprykning stiller nogle krav, men teknisk set tror jeg godt, at Hvidovre kan løse udfordring­erne

 ?? FOTO: KASPER LØFTGAARD ?? Hvidovre ligger til at rykke op i den bedste danske række for første gang siden 1997. Kurs mod Superligae­n
FOTO: KASPER LØFTGAARD Hvidovre ligger til at rykke op i den bedste danske række for første gang siden 1997. Kurs mod Superligae­n
 ?? FOTO: JONATHAN DAMSLUND ?? En af mobiltribu­nerne med plads til 1700 tilskuere skal placeres her bag det ene mål, hvis Hvidovre rykker op i Superligae­n.
FOTO: JONATHAN DAMSLUND En af mobiltribu­nerne med plads til 1700 tilskuere skal placeres her bag det ene mål, hvis Hvidovre rykker op i Superligae­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark