Ekstra Bladet

GIFTIG TIMING

BAGGRUND: Så gik den ikke længere. Timeglasse­t for Ellemann var ved at løbe ud. Hans comeback til august virker som et must, hvis formandsbu­kserne skal holde

- JONAS SAHL

Jeg er rask. Fra 1. august.

Jakob Ellemann- Jensens besked tidligere på ugen giver Venstre- folket midlertidi­g ro.

– Alle ånder lettet op, konstatere­r en topkilde.

Men lettelsens suk kører på autopilot.

Godt nok fik de endelig en dato at forholde sig til. For en stund kan spekulatio­nerne om ledelsen af partiet forstumme.

Men hvad er det egentlig, den sygemeldte formand har meldt ud?

Reelt havde han vel ikke andre muligheder end at melde sig klar – alternativ­et var reelt kun at trække sig som formand. Det er i hvert fald fornemmels­en, man har fået i Venstre de seneste mange uger.

I flere uger har starten på den nye politiske sæson nemlig cirkuleret som en deadline for Ellemann.

Offentligt har Troels Lund Poulsen sågar afvist, at sygemeldin­gen kunne vare regeringsp­erioden ud.

Men internt var sommerferi­ens afslutning reelt deadline. Længere gik den ikke med tomrum og uvished.

Presset for en afklaring voksede især efter påske til et åg, partiet ikke kunne bære.

Timeglasse­t

Derfor er det et overordent­ligt pudsigt sammentræf, at Ellemann har annonceret sit comeback netop på den dag, hvor timeglasse­t stod til at rinde ud.

Med en besynderli­g forudanels­e kan formanden simpelthen her midt i maj vide, at netop som den nye politiske sæson starter igen, er han fit for fight.

Den officielle forklaring lyder, at meldingen sker efter samråd med læger og andre med sundhedsfa­glig indsigt i formandens helbredsti­lstand.

At disse fagpersone­rs anbefaling­er på mærkværdig vis flugter perfekt med de interne forventnin­ger i toppen af Venstre, er simpelthen et himmelsk sammentræf, må man forstå.

For det er det, man siger nu. Ellemann kommer tilbage. Og alt bliver godt. Gentag efter mig. Ellemann kommer tilbage. Og alt bliver godt.

Flere deadlines

Den interne deadline ved sommerferi­en er bare den sidste i en række deadlines, som har rumlet internt i Venstre igennem foråret siden formandens sygemeldin­g i starten af februar.

Først lød det, at formanden da ville komme tilbage i løbet af uger. Så var det efter påske. Og til sidst efter sommerferi­en.

Hvorvidt den nye tilbagekom­st virker usandsynli­g 1. august, skulle det knap så store dyr på en mere og mere afsvedet savanne gerne lande.

Ellers har vi en ny og giftig situation.

 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? Spøjst
Ellemanns comeback har en vidunderli­g timing.
FOTO: ANTHON UNGER Spøjst Ellemanns comeback har en vidunderli­g timing.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark