Ekstra Bladet

’ NU HAR JEG SÅ SLÅET HENDE IHJEL’

UHYGGELIGT LYDKLIP: Den nu drabstilta­lte mand blev optaget med rumaflytni­ng, mens han tilsynelad­ende pralede med drabet på Louise Borglit

- TORSTEN RUUS

Løgn, fængselsja­rgon eller tom snak?

Det er det helt centrale spørgsmål i den verserende straffesag mod en 29- årig mand, som er tiltalt for at have dræbt Louise Borglit med ikke færre end 11 knivstik en novemberaf­ten i 2016.

Han nægter sig skyldig, men i går afspillede specialank­lager Bo Bjerregaar­d et lydklip optaget ved hjælp af hemmelig rumaflytni­ng i mandens celle i Nørre Snede Fængsel i 2021. Et klip som risikerer at give bagslag for den danske statsborge­r af colombians­k afstamning.

Han har efter eget udsagn ’ en voldelig karakter’ og er tidligere dømt for røveri, vold og drabsforsø­g.

I klippet siger han til sig selv: ’ Så er hun gravid, og så starter vi forfra ligesom for fem år siden, kan du følge mig? Nu har jeg så slået hende ihjel. Jahaa – ja, ja. Fuck mig, mand.’

Regel nummer fucking et, hvis du har slået nogen ihjel. Aldrig fucking sige det

Lydklip: ’ Giv mig en kniv’

Konfronter­et med det i retten i går sagde den nu tiltalte mand, at han ikke husker i detaljer, hvad det drejede sig om.

Der kom også andre klip frem, som satte manden under pres. På et tidspunkt siger han ’du er jo sindssyg’ til sig selv, og så fortsætter han:

’ Giv mig en kniv, så skal jeg nok hjælpe dig – tsh, tsh, tsh.’

Om det forklarer den tiltalte i tilbagebli­k, at han af en psykiater var blevet rådet til at komme ud med de tanker, han tumlede med.

– Det er jo en kendt sag, at jeg har temperamen­t, sagde han til Bo Bjerregaar­d, som igen og igen borede i, om den tiltalte henviste direkte til drabet i Elverparke­n, og om hans ord kunne tolkes i den retning, at det rent faktisk VAR ham, der dræbte den højgravide 32årige kvinde.

Svaret på det første var måske og på det andet klart ’ nej, jeg gjorde det ikke’. Hvorfor han over for politimand­en Frank alias agent 488A pralede med, at han

’slap afsted med det’ og blev ved med at vende tilbage til drabet i 2016, forklarede den tiltalte, at han ’ i halvandet år’ var mistænkt i den sag, som derfor helt naturligt har fyldt meget i hans hjerne.

Regel nummer fucking et

For det andet fastholdt den tiltalte, at han følte sig under angreb, og at politiagen­ten – som han troede var en voldsdømt medfange – reelt afhørte ham og fremprovok­erede hans snak om netop den drabssag.

Han fik også i forbindels­e med de to mænds første gårdture sammen og senere under Franks besøg i to jyske fængsler dårlig samvittigh­ed over, at han – efter eget udsagn – fyldte ’ medfangen’ med, hvad han kalder ’ tom snak’.

’ Du skal aldrig sige, du har lavet noget drab. ( Det, red.) er regel nummer fucking et, hvis du har slået nogen ihjel. Aldrig fucking sige det,’ sagde han til sig selv under rumaflytni­ng.

Selv forklarer han nu sin snak som usandheder og tom snak. Han fortæller, at i fængslet er der et motto, ’spis eller bliv spist’, som gør, at man helst skal fremstå som en hård mand. Og det gør man ifølge den tiltalte ved at overdrive og snakke om ’damer, kriminalit­et og mad’.

Sin viden om Borglit- drabet havde han efter eget udsagn fra tv- programmer, kontakter i miljøet og de fotografie­r af kvindens lig, som han hævder, at politifolk og hans daværende advokat havde vist ham i forbindels­e med sagen om drabsforsø­g på hans ekskæreste.

 ?? TEGNING: EIGIL NORTON ?? Ny forklaring
Den drabstilta­lte mand beskriver i et lydklip optaget i fængslet i 2021 sig selv som ’stjernepsy­kopat’. Den beskrivels­e tager han nu afstand fra i retten.
TEGNING: EIGIL NORTON Ny forklaring Den drabstilta­lte mand beskriver i et lydklip optaget i fængslet i 2021 sig selv som ’stjernepsy­kopat’. Den beskrivels­e tager han nu afstand fra i retten.
 ?? PRIVATFOTO ?? Louise Borglit med kasket er her fotografer­et sammen med sin nære veninde Cathrine Golfe. Den 32- årige makeupkons­ulent i Magasin du Nord var gravid i 35. uge og var netop gået på barselsorl­ov, da hun blev dræbt i Elverparke­n i 2016.
PRIVATFOTO Louise Borglit med kasket er her fotografer­et sammen med sin nære veninde Cathrine Golfe. Den 32- årige makeupkons­ulent i Magasin du Nord var gravid i 35. uge og var netop gået på barselsorl­ov, da hun blev dræbt i Elverparke­n i 2016.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark