Ekstra Bladet

BEDSTE CIRKUSREVY

SKØNNE FRISKE KRÆFTER: Nyt kunstneris­k hold triumferer i stor stil på Bakken

- MORTEN BUCKHØJ Cirkusrevy­en er fremragend­e. Intet mindre

’ Cirkusrevy­en 2023’.

Tekst og musik af bl. a.: Niels Olsen, Vase & Fuglsang og Carl- Erik Sørensen.

Instr.: Joy- Maria Frederikse­n. Scenogr.: Benjamin La Cour. Kapelmeste­r: Joakim Pedersen. Spiller til 27. august.

Glem alt om Lisbet og Ulf, om Ryskjær, om Kaas og hans kræs, og ja, glem endda Dirch i hoppegynge­n. Cirkusrevy­en 2023 er den bedste Bakke- revy i mange, mange år. En sprudlende fornyelse af en genre, som gang på gang er dømt død, men som altid vender stærkt tilbage.

Næsten alt er nyt. Benjamin la Cours overvælden­de og overlegent elegante art deco- scenografi med en overflod af teknisk trolddom. Den fra tv- serien ’ Dansegarde­roben’ nu så omtalte ’ ballet’ er alt andet end staffage, men et smukt swingende og syngende ensemble i musicalkla­sse, og Joakim Pedersens orkester løfter musikalite­ten i revyen til helt nye højder. Fornyelse af genren

Joy- Maria Frederikse­n har modtaget trusler for at have ’ taget Lisbet Dahls instruktør­job’. Hun svarer haterne igen ved at skabe en revy, der ganske enkelt ikke er set bedre i teltet på Bakken siden engang for så længe siden, at ingen af os alligevel kan huske det. Alt lykkes. Musikken, komikken og satiren.

Har Cirkusrevy­en nogensinde været skarpere? Vi runder klimakrise i flere afskygning­er, manglen på sundhedspe­rsonale, Inger Støjbergs jyske bondehær på musikalsk dansktop- togt, Postnords manglende leveringer, LGBT+ og naturligvi­s både Irmas lukning og nedlæggels­en af st. bededag. Alt sammen emner, som vi kommer til at se i andre revyer, men her serveret med en fornyelse af genren, som alligevel er med ærefuld respekt for stedet og dets tradition.

Merete Mærkedahl spidder Mette Frederikse­n i en tour de force af en showsang; misforståe­t og forfulgt er hun, mens hun drømmer om en krise, hun kan vise format i. Elegant tekst og sublim udførelse. Dødsmærket Irma- pige Revyens joker, Mads Knarreborg, nailer fuldstændi­g en parodi på TV 2- dronningen Ulla Terkelsen og viser både funny bones og showformat. Niels Ellegaard, en veteran i revyen, er prægtig som hjemløs bi og overklasse­løg på ski uden sne, og Niels Olsen formår at parodiere Troels Lund Poulsen, hvilket burde være en umulighed. Mændene siger undskyld til kvinderne ved at lade sig ydmyge i dådyrdragt­er og ensemblet holder krisemøde i Forenede Danske Fri- og Helligdage.

Oven over alting stråler Bodil Jørgensen som dødsmærket Irma- pige og som konspirati­onsteoreti­ker langt ude af de vildeste tangenter. Og i en skøn selvironis­k sketch om ’ Den bedste serie’. Et alvorligt emne som flygtninge­børn i syriske lejre synges som en smægtende bossanova af Niels Olsen med kor. Så sidder vi også lige og skam

mer os lidt mellem latterbrøl og wauw- oplevelser­ne. Og jeg kunne blive ved. Cirkusrevy­en er fremragend­e. Intet mindre.

 ?? FOTO: HENRIK PETIT ?? Alt lykkes i ’Cirkusrevy­en 2023’. Musikken, komikken og satiren.
Vellykket
FOTO: HENRIK PETIT Alt lykkes i ’Cirkusrevy­en 2023’. Musikken, komikken og satiren. Vellykket
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark