Ekstra Bladet

Runes søster: ’ Han var doven og lidt tyk’

- Jeg synes, han er virkelig frygtløs, og det gør mig rigtig stolt

Han træner hver dag. Flere gange om dagen. Han er et fysisk pragteksem­plar.

Det kan være svært at forestille sig, men da Holger Rune var barn, var han langtfra den samme discipline­rede tennismask­ine, som han er i dag.

Faktisk var han ’ ret doven’ og ’ lidt tyk’. Det afslører tenniskome­tens søster, Alma Rune, i et interview med ATP’s hjemmeside.

Men i løbet af teenageåre­ne har den beskrivels­e af Holger Rune ændret sig drastisk.

– Han har en plan A og et mål. Det er alt eller intet. Han går efter det hele. Han behøver ikke komme med undskyldni­nger for, når han ikke vinder eller får succes. Og det gør han ikke. Han har aldrig haft en plan B. Så det er alt eller intet, siger Alma Rune.

Hun beundrer særligt sin lillebrors mentalitet i de store kampe.

– Jeg synes, han er så kølig i svære situatione­r. Han er så modig. Han bliver ikke bange, selvom han gerne vil gøre alt perfekt.

Ingen frygt

– Jeg er sådan: ’ Wow, du er kun 19. Og du spiller mod de bedste spillere i verden og forbliver så rolig.’ Han frygter virkelig intet. Jeg synes, han er virkelig frygtløs, og det gør mig rigtig stolt, siger Alma Rune.

Selvom Holger Rune konstant er på farten, er der stadig tid til at pleje søskendefo­rholdet. For det meste over FaceTime.

Nok kan han virke temperamen­tsfuld på tennisbane­n, men privat har han også en anden side.

– Jeg vil sige, han er en meget glad og reel fyr. Han er også autentisk. Holger er Holger. Han prøver ikke at være noget, som han ikke er. Og på den anden side er han ikke bange for at vise sin karakter og den, han er, siger Alma Rune.

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL
KHAN ?? Ekstra Bladet besøgte Holger og Alma Rune i barndomshj­emmet i Charlotten­lund i 2018.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Ekstra Bladet besøgte Holger og Alma Rune i barndomshj­emmet i Charlotten­lund i 2018.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark