Ekstra Bladet

Verdensmes­trene besejret

-

Finlands regerende verdensmes­tre fik i går en meget skuffende start på deres titelforsv­ar, da holdet tabte 1- 4 til USA på hjemmebane i Tampere.

Amerikaner­ne fik dermed revanche for 3- 4- nederlaget til netop Finland i semifinale­rne ved sidste års VM samme sted.

Kampen var den første i VM’s gruppe A, som Danmark også er en del af.

Finland startede ellers bedst og førte 1- 0 efter en tæt første periode, da 33årige Teemu Hartikaine­n efter 17 minutter fandt vej til nettet i powerplay.

Momentum skiftede dog i anden periode. Amerikaner­ne holdt glimrende fast i pucken og lod verdensmes­trene skøjte rundt og bruge mange kræfter.

Én af de mange collegespi­llere i USA’s trup, 19- årige Cutter Gauthier, udlignede til 1- 1 efter 34 minutter og lagde en dæmper på de 12.000 tilskueres lydniveau i Nokia Arena.

Og det kom aldrig for alvor op igen. I tredje periode fortsatte kampbilled­et med USA som dominerend­e. Drew O’Connor bragte fortjent amerikaner­ne på 2- 1 efter en uselvisk assist af Dylan Samberg og betalte siden tilbage.

Tjekkisk sejr

O’Connor var således henholdsvi­s tredje- og næstsidste spiller, da Alex Tuch øgede til 3- 1 og 4- 1. Det sidste mål faldt i tomt net, da de modløse finner satsede alt til slut.

I gruppe B indfriede Tjekkiet med hiv og sving sin favoritvær­dighed med en 3- 2- sejr over rivalen Slovakiet efter et opgør, hvor alle mål faldt i første periode. Det opgør blev spillet i Letlands hovedstad Riga, der sammen med Tampere deler værtskabet.

Danmark spiller i dag klokken 15.20 sin første kamp. Her venter slutrunden­s lavest rangerende hold på verdensran­glisten, Ungarn.

?? FOTO: LEHTIKUVA/ REUTERS ?? Med sejren over værtsnatio­nen Finland fik USA revanche for sidste års nederlag til finnerne i semifinale­rne samme sted.