Ekstra Bladet

BINGO MED SYGE BØRN

- Knud Brix

Et enkelt dansk barn skal blive. Dermed har regeringen ikke løst problemet. Blot udskudt det

risikerer at få REGERINGEN­S MINISTRE børneblod på hænderne. Efter flere måneder med uldent mundtøj og pinlig stepdans på stedet barslede regeringen i fredags med en afklaring på, hvad der skal ske med de resterende kvinder og danske børn i de uhumske syriske fangelejre. To børn og deres mor skal til Danmark, mens et enkelt dansk barn skal blive. Det betyder, at regeringen ikke har løst problemet, men blot udskudt det.

en Islamisk Stat- sympaTILBA­GE BLIVER tiserende mor og hendes seksårige danske barn.

tårner sig op. HvorFLERE SPØRGSMÅL når er man radikalise­ret nok til at skulle blive i lejren? Hvem har udført denne sindelagsk­ontrol? Og hvad så med det efterladte danske barn?

FAMILIE, som udDEN SAMMENBRAG­TE gør SVM- regeringen, har ved sit fornuftsæg­teskab i medgift fået en kronisk syrisk hovedpine.

Mor Mette har af taktiske grunde tidligere spillet benhård i filten for at stive sin udlændinge­politiske flanke af. Ingen IS- kvinder måtte komme til Danmark med deres danske børn. Punktum.

Mens bonusfar Løkke før SVM- regeringen­s tid mente det stik modsatte, fordi det var politisk opportunt for hans nye midterpart­i. ’ Danske børn er danske børn – og de skal hjem! Om fornødent må deres mødre følge med,’ protestere­de Lars Løkke 8. april 2022, da en ny rapport advarede om, at tiden var ved at rinde ud for de syge danske børn i Syrien.

for nylig besøgt EKSTRA BLADET HAR den 25- årige somaliske kvinde, der nu må blive tilbage med sin seksårige søn. Hun blev kendt som den ene halvdel af ’ terrortvil­lingerne’, fik våbentræni­ng af IS og blev af PET og FE vurderet til at være en mulig trussel.

er der mange gode MED ANDRE ORD grunde til, at hun skal blive i Syrien. Problemet er bare, at hun har taget sit barn som gidsel, fordi hun nægter at sende barnet til Danmark uden selv at komme med.

Men barnet er dansk, og i et retssamfun­d bør man tage dem begge.

regeringen sig medskyldig, ELLERS GØR hvis den med åbne øjne spiller politisk bingo med et sygt dansk barn, der risikerer at dø.

 ?? FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN ?? ’ Regeringen er medskyldig, hvis den med åbne øjne spiller politisk bingo med et sygt dansk barn, der risikerer at dø,’ mener Ekstra Bladet.
FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN ’ Regeringen er medskyldig, hvis den med åbne øjne spiller politisk bingo med et sygt dansk barn, der risikerer at dø,’ mener Ekstra Bladet.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark