Ekstra Bladet

’ MÅ JEG LIGE FÅ LIDT DAMEHJÆLP HER?’

Kom med i omklædning­en, når landets dejligste pinupmodel­ler gør klar til at gå på scenen i en sky af hårspray, skørter og kropsposit­ivisme

- MARIE VARMING FOTO: LINDA JOHANSEN redaktione­n@ eb.dk

Det er koldt i omklædning­srummet i Helsingørs gamle Værftshall­er.

Hver gang, døren går op, forstærkes lyden fra scenen, hvor et rock’n’roll- band laver lyd til et sandt showroom af gamle biler, motorcykle­r og tøj fra midten af sidste århundrede.

Vi er til retrofesti­valen Old School Dreams, hvor også årets dejligste pinuppige skal kåres denne lørdag aften, og de fem finalister gør sig klar i et omklædning­srum med mørnet linoleumsg­ulv og kolde radiatorer.

Det her er en niche, som helt klart har nogle værdier fra gamle dage

Om få øjeblikke skal de fem vurderes af både tre erfarne dommere samt publikums sultne blikke. Forinden skal de curles, sprayes, tegnes, farves, males og styles i bedste 1950’er- stil, hvor et naturligt look ikke nødvendigv­is var at foretrække. Og så alligevel. Deres kroppe er, som kroppe nu engang er.

– Det her handler om ’ body positivity’, siger Kristine Kold til □kstra Bladets udsendte.

Hun er en integreret del af eventvirks­omheden Pin- up Denmark, som står for aftenens kåring, og hun skal i dagens anledning agere konferenci­er på scenen.

Har du set Louise?

– Vi er altså mere end bare kjoler. Alle kvinder er gode nok, uanset om de vejer 52 kilo eller 152. Det handler om at finde ind til sin femininite­t. Mange af os herinde går i sneaks til hverdag, men en gang imellem hopper vi i en flot kjole og finder vores kvindelige side frem, siger hun, mens hun rutineret hjælper en af finalister­ne i tøjet.

❘ pinupkonku­rrencen er der ikke vandtætte grænser mellem dommere, konkurrent­er og konferenci­er. Alle hjælper alle, når pandehåret skal touperes, og korsettet skal strammes.

– Skal man ikke være curvy for at være pinup?

– Nej, nej, har du set Louise? Hun er størrelse 36 og har ikke et gram for meget på kroppen. Bare du kan finde din femininite­t frem, så kan alle være med. Uanset størrelse og alder, siger Kristine og spejder forgæves efter Louise, som ikke har et gram for meget på kroppen.

– Men er det ikke lidt gammeldags at vurdere kvinder på deres udseende?

– Det her er en niche, som helt klart har nogle værdier fra gamle dage, hvor det var udseendet, der talte. Det er hår, makeup og kjoler. Rita Hayworth og Marilyn Monroe er vores idealer. Jo, det handler helt klart også om udseende, indrømmer Kristine.

– Men når jeg ifører mig mine nylonstrøm­per og mine lange silkehands­ker, så er jeg bare kvinde, fastslår Kristine og sætter sig i en stol, så dommer Mia lige kan toupere hendes pandehår og give frisuren et par kunstige og dekorative blomster i dagens anledning.

– For mig handler det også rigtig meget om, hvordan man har

det oppe på scenen, tilføjer Mia. Gas fra mændene

Mia Strandgaar­d, som er indehaver af eventburea­uet Pin- up Denmark og er en af aftenens dommere, har været med alle årene.

Lige nu er det hendes opgave at gennemgå aftenens program for fire af de fem finalister. ❘ngen ved nemlig, hvor ❘rma er, men alle bliver kvidrende og nikkende enige om, at det er ris til egen røv, hvis man ikke er backstage, når programmet gennemgås.

– □r ❘ alle anstændige, spørger Mia Strandgaar­d gennem lokalet, inden hun gennemgår rækkefølge­n og de tre runder, som finalister­ne skal vurderes i.

Mias stemme overdøves midlertidi­gt af gassen op inde fra Værftshall­en, hvor veteranmot­orer på skift viser, hvad de er til for.

– Åh, går det ikke lige i .., siger

Kristine og peger mod sit skød, som i dagens anledning er svøbt i en stram leopardkjo­le.

Rundtomkri­ng fniser og nikker adskillige af kvinderne, for mange af dem har enten selv eller via deres kærester benzin i blodet.

❘ det samme kommer ❘rma stormende ind i lokalet iført et næsten færdigt look som laber matros- pinup.

– Må jeg lige få lidt damehjælp her, siger ❘rma højt, løfter sin kjole op og blotter en rund bagdel, hvor der er opstået et problem med hendes hofteholde­re.

Hendes konkurrent, Mathilde Caroline, springer til, sætter sig på knæ og bakser den genstridig­e hofteholde­r på plads.

Ved siden af står burleskeda­nseren Sophie Sioux, som står for aftenens pauseshow.

Hun er bekymret over, at der er så mange børn til stede blandt publikum, når hun om lidt skal danse sig fra letpåklædt til stort set upåklædt.

Hvem vinderen er? Det finder du ud af på de næste sider, hvor du også kan se mange flere billeder fra arrangemen­tet.

 ?? ??
 ?? ?? Mathilde Caroline er spændt, inden hun skal ind til første runde af aftenens bedømmelse. Her lægges der vægt på hår og styling.
Mathilde Caroline er spændt, inden hun skal ind til første runde af aftenens bedømmelse. Her lægges der vægt på hår og styling.
 ?? ?? Irma får hjælp til at få bagdelens udstyr sat på plads. I baggrunden er burleske- danseren Sophie Sioux ved at gøre sig klar i rødt undertøj.
Irma får hjælp til at få bagdelens udstyr sat på plads. I baggrunden er burleske- danseren Sophie Sioux ved at gøre sig klar i rødt undertøj.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark