Ekstra Bladet

’ Brug mig hvor I vil’

- MADS GLENN WEHLAST DANIEL NØJSEN FALLAH

Marko Stamenic er FC Københavns svar på en polyvant spiller, som daværende landstræne­r Morten Olsen betegnede en kaldte en fleksibel spiller, der er anvendelig på mange forskellig­e positioner.

Med stor autoritet styrede den 21- årige newzealænd­er FC København nye bagkæde, der bestod af fem mand, når holdet forsvarede sig.

Det var en uvant position for Stamenic, men det var slet ikke til at se, fordi han optrådte med stor autoritet, overskud og overblik.

– Jeg har aldrig spillet den position før i FCK, men jeg er glad for den chance, jeg fik. Og jeg er meget tilfreds med, vi vandt kampen, siger Marko Stamenic, der er klar på mere spilletid, hvis Jacob Neestrup ser hans vej.

Ventet på chancen

– Uanset hvor Neestrup vil bruge mig. Om det er i forsvaret, på midtbanen eller i angrebet, er jeg klar til at spille.

– Den her chance har jeg ventet på de sidste måneder. Du ved aldrig, hvornår træneren har brug for dig. Derfor skal du være spillemæss­igt og mentalt klar på opgaven, hvis træneren kalder, forklarer Marko Stamenic, der på trods af, at hans og FC Københavns veje skilles efter sæsonen, er parat til at yde alt i slutspurte­n for FCK.

– Jeg vil give alt for den her klub. FCK har betydet utrolig meget for mig og min familie, fastslår han.

Marko Stamenic fik en advarsel og er nu ude med karantæne mod AGF søndag i Parken.

Men han kan spille torsdag i pokalfinal­en mod AaB, hvis Jacob Neestrup ser hans vej. Cheftræner­en kan i hvert fald stole på, at newzealænd­eren lever op til forventnin­gerne, når han pludselig står i det centrale forsvar.

– Jeg vil elske at spille i midterfors­varet i pokalfinal­en, hvis Jacob Neestrup ønsker det, siger Marko Stamenic.

Han forlader i øvrigt FC København efter sæsonen, når kontrakten udløber. Han fortsætter i Røde Stjerne, hvor han har fået en aftale frem til sommeren 2027.

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN. ?? Marko Stamenic jubler sammen med Valdemar Lund og Jordan Larsson.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN. Marko Stamenic jubler sammen med Valdemar Lund og Jordan Larsson.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark