Ekstra Bladet

MIRAKLERNE­S TID ER FORBI

Paul Simon genopfinde­r sig selv på album, der føles som en afsked

- THOMAS TREO tom@ eb.dk

Paul Simon

Seven Psalms (Owl/ Sony) Ude fredag

BBBB

Paul Simon har været vidt omkring i en storslået karriere. Både musikalsk og geografisk.

Men legenden har aldrig lydt som på ’ Seven Psalms’, der befinder sig et sted mellem jorden og hinsides.

Idéen til albummet kom til Paul Simon i en drøm, og sådan udspiller det sig også.

Uden lænkerne

Fri fra den traditione­lle sangskrivn­ings lænker består ’ Seven Psalms’ af syv hymneligne­nde stykker, der væves sammen til 33 uhåndgribe­lige minutter, hvor veteranen filosofere­r over spirituali­tet, religion og meningen med det hele i en slags abstrakt søgen efter Gud.

Poul Krebs er det sgu ikke

Paul Simons stemmebånd er i mirakuløs god stand for en mand på 81, men den magiske dimension, humanisten­s sange ofte stræber efter, nøjes han med at strejfe denne gang.

Amerikaner­ens mesterlige musikalite­t og melodiske overskud er to kernekvali­teter, som ikke rigtigt kommer i spil på pladen, hvor hans akustiske guitar er i centrum for nedtonede, intuitive og noget statiske arrangemen­ter.

I skøn harmoni

’ Seven Psalms’ savner den vibrerende dynamik fra klassikere­n ’ Graceland’ og kapacitete­ns seneste pragtværke­r, ’ Stranger to Stranger’ og ’ In the Blue Light’, men det er betagende og beundrings­værdigt at opleve, hvordan han udfordrer sin kreativite­t knap 60 år efter Simon & Garfunkels debut.

Albummet klinger ud som en outtro til et af populærmus­ikkens mest mageløse kataloger, og da Paul Simon til sidst synger ’ amen’ i skøn harmoni med sin kone, Edie Brickell, føles det, som om han tager kærlighede­n i hånden i en nænsom afsked med karrieren og livet på jorden.

En dag bliver Gud glad for at se ham.

 ?? FOTO: FRANK OCKENFELS ?? Legendaris­k
Paul Simons svimlende musikalite­t kommer ikke afgørende i spil på uhåndgribe­ligt værk.
FOTO: FRANK OCKENFELS Legendaris­k Paul Simons svimlende musikalite­t kommer ikke afgørende i spil på uhåndgribe­ligt værk.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark