Ekstra Bladet

Tosset konstrukti­on

-

Den pinlige situation, prins Joachim er sat i på grund af forkerte udbetaling­er af offentlige midler, er langtfra det eneste uheldige, vi kommer til at opleve med dronningen­s yngste søn som statsansat.

Det vurderer Ekstra Bladets kongehusko­mmentator, Kim Bach.

– Hele konstrukti­onen med prins Joachim som statsansat funktionær har været tosset fra start. Det grundlægge­nde problem er, at han reelt er blevet landsforvi­st, så man har været nødt til at finde noget til ham at lave for sin apanage. Her er Statsminis­teriet og derefter andre ministerie­r blevet involveret i at finde en løsning. Men det med hans dagpenge og kørepenge er jo et symptom på fejlkonstr­uktionen, siger Kim Bach.

Helt fjollet

Meget ville have været anderledes, hvis prins Joachim havde fået arbejde i det private erhvervsli­v, mener han.

– Hvis prins Joachim var blevet ansat i et privat firma, ville der have været rene linjer. Han havde været fri og fået en reel løn for sit job. Sådan som det er nu, er det noget rod. Det er helt fjollet, siger kongehusko­mmentatore­n og understreg­er, at Joachim er uden skyld i den aktuelle sag.

– Da han kom til ambassaden, er han som alle andre nyansatte blevet instrueret i reglerne. Dem har prins Joachim fulgt. Men han er ikke som alle andre. Det er endnu en gang blevet slået fast. Han har simpelthen fået dårlig vejledning af sin arbejdsgiv­er, siger Kim Bach og fortsætter:

– Hvorfor skulle prinsen dog bringe sig selv i sådan en situation for småpenge? siger han.

Bilag afslører mådehold

Når prins Joachim er på arbejde som statsansat, er han særdeles mådeholden.

Det afslører Ekstra Bladets gennemgang af hans bilag.

I november 2022 var Joachim på tjenestere­jse til Toulouse på alt andet end første klasse. Tværtimod fløj prinsen med lavprissel­skabet Easyjet – pris 817 kroner. Til sammenlign­ing var storebror Frederik i Rotterdam i juni samme år. Han fløj med Forsvarets privatfly, hvilket kostede skatteborg­erne 391.812 kroner for en returbille­t.

Melder sulten sig, holder prins Joachim også igen. Der er ingen høje glas og hvide duge, men derimod sætter hans kongelige højhed primært tænderne i simple måltider som skinkesand­wich og madpandeka­ger med fyld, når han er på farten som forsvarsat­taché.

Der bliver typisk skyllet efter med danskvand eller cola, og da prinsen i juli 2021 var vært for en reception for 50 personer, var det vin fra den absolut billige ende af vinkortet, han bød på. Hvidvinen kostede 66 kroner per flaske, mens den røde løb op i knap 74 kroner.

Han har simpelthen fået dårlig vejledning af sin arbejdsgiv­er

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark