Ekstra Bladet

SAVNEDE FARMOR

IND I DE VOKSNES RÆKKER: Grev Henrik var ’ ærgerlig’ over, at hans farmor, dronning Margrethe, ikke kunne være der, da han i går blev konfirmere­t i Paris

- Caroline H. Bilstrup Emil Agerskov Fotograf Foto

PARIS ( Ekstra Bladet): Smilene var store, og stoltheden hos prins Joachim og prinsesse Marie var ikke til at tage fejl af, da deres søn, grev Henrik, blev konfirmere­t.

– Det er en stor dag. En indtræden i voksenlive­t, lød det fra prins Joachim til den fremmødte presse, kort efter at den private ceremoni var overstået i Frederiksk­irken – den danske kirke i Paris.

– Jeg har ønsket at se familie og venner samlet, sagde grev Henrik, der tidligere havde titlen prins, da Ekstra Bladet spurgte, hvad han havde ønsket sig til konfirmati­onen.

Der var dog et familiemed­lem, der glimrede ved sit fravær og missede grevens indtræden i voksenlive­t. Nemlig grev Henriks farmor, dronning Margrethe.

– Det er selvfølgel­ig ærgerligt, men man kan selvfølgel­ig også godt forstå, at hun ikke kunne komme, lød det fra grev Henrik til Ekstra Bladet.

– Men jeg ved, at hun ønsker tillykke ovre fra Danmark, tilføjede han.

Godt at blive hjemme

Dronningen havde på forhånd meldt afbud til grev Henriks konfirmati­on grundet den rygoperati­on, dronningen fik foretaget tidligere på året, og som sygemeldte majestæten i flere måneder fra sin tjans som landets regent.

– Selvom det i teorien kan lade sig gøre, så er det meget fornuftigt, at hun lader kroppen komme sig.

– Der er mange gode grunde til ikke at gøre det. Man kan være nervøs for, at man sidder stille i mange timer, ligesom man også ved, at når man har været opereret, er der større risiko for, at man danner blodproppe­r lige efter, hvis man flyver, har tv- læge og foredragsh­older Jerk W. Langer tidligere vurderet over for Ekstra Bladet.

Dog var kronprinsp­arret og deres fire børn at finde ved festlighed­erne i Paris.

– Det er fedt at være i Paris, lød det fra prins Vincent, da kronprinsf­amilien som de sidste ankom til kirken.

Det er en stor dag. En indtræden i voksenlive­t

 ?? ?? Grev Henrik havde det meste af sin nærmeste familie med sig på den store dag. Farmor måtte dog blive hjemme i Danmark grundet hendes nylige operation. Med ( næsten) hele familien
Grev Henrik havde det meste af sin nærmeste familie med sig på den store dag. Farmor måtte dog blive hjemme i Danmark grundet hendes nylige operation. Med ( næsten) hele familien
 ?? ?? Kronprinsp­arret og deres fire børnv´arlakr til at fejre fætter Henriks indtræden i de voksnes rækker.
Kronprinsp­arret og deres fire børnv´arlakr til at fejre fætter Henriks indtræden i de voksnes rækker.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark