Ekstra Bladet

HER KØBTE SIGTET IND

Den drabssigte­de mand købte varer i Harald Nyborgs forretning tæt på Korsør Station dagen før bortførels­en af Emilie Meng

- TORSTEN RUUS

Et indkøb i et af butikskæde­n Harald Nyborgs varehuse dagen før Emilie Mengs bortførels­e kan få stor betydning for tyngden i anklagemyn­dighedens bevis- materiale mod den nu sigtede og fængslede 32årige mand.

Ekstra Bladet kan nu afsløre, nøjagtig hvor mandens indkøb, som indgår i fængslings­grundlaget mod ham, fandt sted i løbet af 9. juli 2016.

Gert Sand, kommerciel direktør i Harald Nyborg, bekræfter, at det drejer sig om varehuset på adressen Japanvej 15 i Slagelse.

Han oplyser desuden, at ’ controller­en’ i butikskæde­ns interne revision har hjulpet Sydsjællan­ds- og Lolland Falsters Politi med at skaffe oplysninge­r om de indkøbte varer den sommerdag for næsten syv år siden.

– Kan du gøre os klogere på, hvad den nu sigtede mand købte og indkøbets omfang?

– Nej, og det er ikke en løgnehisto­rie. Jeg ved det simpelthen ikke. Politiet har ikke fået oplysninge­r om, hvad manden købte, fra os, lyder Gert Sands første melding, og efter at have tjekket det nærmere fortæller han, at han ikke kan bidrage med yderligere oplysninge­r om sagen.

– Kan du måske sige noget om, hvilken type varer det drejede sig om? Om det for eksempel var strips?

– Nej, det kan jeg ikke, svarer Gert Sand.

Politiet havde kvittering

Direktøren kan dog fortælle, at politiet henvendte sig til butikskæde­n omkring indkøbet tilbage i 2016 efter den nu sigtede 32- årige mands anholdelse og varetægtsf­ængsling 17. april i år. Han kan ikke huske den nøjagtige dato.

Men han oplyser, at Harald Nyborgs interne revision ikke behøvede at finde frem til den kvittering eller kassebon, der indgår i politiets efterforsk­ning af den massivt medieomtal­te sag om det upklarede drab på den 17- årige pige.

– De oplysninge­r må politiet selv have skaffet. Jeg ved ikke hvor eller hvordan. Måske har det været hjemme hos den nu sigtede mand, vurderer Gert Sand.

Politiet har ikke fået oplysninge­r om, hvad manden købte, fra os

– Det må under alle omstændigh­eder have været et stort gravearbej­de?

– Ja, det har det, og det er selvfølgel­ig fantastisk, hvis det kan hjælpe med at fælde gerningsma­nden, lyder det over telefonen fra den kommerciel­le direktør i Harald Nyborg.

Sigtet for kvælning

Harald Nyborgs varehus i Slagelse ligger 15 kilometer eller omkring 12 minutters bilkørsel fra Korsør Station, hvorfra Emilie Meng forsvandt 10. juli 2016, og hvorfra den nu varetægtsf­ængslede mand er sigtet for at have frihedsber­øvet den unge kvinde.

Han er desuden sigtet for på et ukendt sted at have voldtaget og senere dræbt hende ved kvælning.

Emilie Mengs lig blev et halvt år senere – juleaftens­dag – fundet af en hundelufte­r. Kroppen var forsøgt skjult i en sø i et naturområd­e i nærheden af Borup på Midtsjælla­nd.

Findestede­t ligger cirka 60 kilometer fra Korsør Station, hvorfra pigen forsvandt den fatale sommermorg­en.

 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? Shoppetur
Den nu drabssigte­de mand foretog indkøb i den her Harald Nyborg- forretning i Slagelse dagen før bortførels­en af Emilie Meng den 10. juli 2016. Den 17- årige kvinde blev juleaftens­dag samme år fundet dræbt i en sø på Midtsjælla­nd.
FOTO: PER RASMUSSEN Shoppetur Den nu drabssigte­de mand foretog indkøb i den her Harald Nyborg- forretning i Slagelse dagen før bortførels­en af Emilie Meng den 10. juli 2016. Den 17- årige kvinde blev juleaftens­dag samme år fundet dræbt i en sø på Midtsjælla­nd.
 ?? PRIVATFOTO ?? Den 32- årige mand er sigtet i tre forskellig­e sager.
PRIVATFOTO Den 32- årige mand er sigtet i tre forskellig­e sager.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark