Ekstra Bladet

Kaffeklubb­er slår revner

-

Spørgsmåle­t om Mette Frederikse­ns mulige arvtager splitter mindst to af de fire socialdemo­kratske kaffeklubb­erne internt.

Den største af de fire klubber hedder Morgenmads­klubben og har Morten Bødskov som frontfigur.

Herfra lyder det, at Morten Bødskov har indgået en alliance med Nicolai Wammens kaffeklub – Frokostklu­bben – om, at Wammen naturligvi­s står for tur.

Men både internt i Frokost– og Morgenmads­klubben lyder det fra medlemmer, som Ekstra Bladet har talt med, at de ikke føler sig forpligtet af denne beslutning.

De forholder sig retten til at stå frit, skulle det komme til et mere åbent opgør.

Telefonen ringer

Under arbejdet med denne artikel begynder telefonen at ringe.

Uden varsel ringer medlemmer fra både Frokost– og Morgenmads­klubben for at sige, at der er fodslag bag Nicolai Wammen i deres respektive klubber.

Kilderne understreg­er, at matematikk­en gør det nærmest skudsikker­t, at Wammen har et flertal i ryggen.

Frokost– og Morgenmads­klubben er tilsammen ganske rigtigt så store, at de med bare nogenlunde enighed kan mønstre et flertal i den socialdemo­kratiske folketings­gruppe.

De to andre grupper er målt i antal medlemmer noget mindre.

Da Sass var bademester

Peter Hummelgaar­d er medlem af Netværket, som har blandt andre Pernille Rosenkrant­z- Theil og Ane Halsboe- Jørgensen på medlemslis­ten. De er personligt begge meget tætte med Mette Frederikse­n.

Nicolai Wammens støtter mener, at meget af uroen udgår fra medlemmer af Netværket.

Den sidste klub hedder ganske simpelt bare Kaffeklubb­en. Her er miljøminis­ter Magnus Heunicke chef. Han har ikke gjort sin stilling op om fremtiden på formandspo­sten, forstår Ekstra Bladet.

Kaffeklubb­ernes fornemmest­e opgave er at sikre medlemmern­e de bedst mulige poster.

Kaffeklubb­erne har historisk været noget mere magtfulde, end de er i dag. Eksempelvi­s fremhæves det, at Morgenmads­klubben trods sin størrelse har mistet magt, fordi Henrik Sass Larsen ikke længere er klubbens bulldog. Kontrasten til Morten Bødskov er da også slående.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark