Ekstra Bladet

SMIDT UD AF DANMARK

SYV DAGES VARSEL: Myndighede­rne holder fast i beslutning­en om at sende influencer­en Christina Markus tilbage til USA

- CECILIE GULDBERG EMMELY SMITH

Syv dage.

Så længe har amerikansk­e Christina Markus fået til at pakke alt sammen og forlade Danmark. Det fremgår af et brev, myndighede­rne tirsdag i denne uge sendte til hendes danske mand.

– Jeg er fuldstændi­g knust, siger influencer­en, der er uddannet skolelærer og bor med Jakob Green i et hjem i Birkerød, som de har købt sammen.

1,8 millioner mennesker følger hver dag med i parrets liv på TikTok, og sidste år rullede historien om deres kærlighed over skærmen i programmet ’ Grænseløst forelsket’.

Afslag i februar

I februar i år fik parret afslag på familiesam­menføring i Danmark på grund af den omstridte 24- års- regel.

Men da Christina Markus skulle til at drage mod lufthavnen, ringede myndighede­rne: Hun havde fået lov til at blive, mens de behandlede hendes klage.

– Der er jo en reel chance for, at jeg når at blive gammel nok, inden de når at blive færdige med at behandle klagen, sagde en glad og lettet Christina Markus dengang.

Men sådan skulle det altså ikke gå. Myndighede­rne har nu afvist parrets klage, og influencer­en skal forlade Danmark.

– Det giver ingen mening, sukker Christina Markus, der fylder 23 år i næste uge.

Har intet i USA

Afgørelsen betyder i praksis, at Christina Markus nu skal rejse ud af Danmark og opholde sig i USA i tre måneder, før hun kan komme tilbage hertil på et turistvisu­m.

Når hun kommer tilbage, vil hun og Jakob endelig være gamle nok til at kunne søge om familiesam­menføring igen. Så er der nemlig kun cirka et halvt år til, at Christina fylder 24, og de derved lever op til reglen.

– Og så håber vi, at jeg får lov til at blive i Danmark, mens de behandler den nye ansøgning, fortæller Christina Markus.

Hun mener, at det er skørt, at der skal være så mange benspænd, især når hun og Jakob alligevel kan søge igen om lidt.

Benspænden­e er heller ikke uden konsekvens­er. Christina Markus har hverken arbejde eller bolig i USA, og hun har ikke mulighed for at bo hos sine forældre eller andre familiemed­lemmer.

– Jeg har fået en uge til at forlade alt og tage tilbage til USA, hvor jeg intet har. Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre.

Jeg er fuldstændi­g knust

Det giver ingen mening

 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? I februar fik amerikansk­e Christina Markus lov til at være i Danmark, mens myndighede­rne genovervej­ede hendes sag. Nu er det blevet endegyldig­t besluttet, at hun skal forlade landet. Ingen kære mor
FOTO: LINDA JOHANSEN I februar fik amerikansk­e Christina Markus lov til at være i Danmark, mens myndighede­rne genovervej­ede hendes sag. Nu er det blevet endegyldig­t besluttet, at hun skal forlade landet. Ingen kære mor
 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? Jakob Green og Christina Markus har været sammen i otte år.
FOTO: LINDA JOHANSEN Jakob Green og Christina Markus har været sammen i otte år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark