Ekstra Bladet

TILGIV KOFOD OG KOM VIDERE

- Uffe ffe Gardel ardel

SOM EKSTRA BLADET kunne afsløre i går, er tidligere udenrigsmi­nister Jeppe Kofod blevet tvunget ud af politik – af vrede DSU’ere. Da han forleden lige pludselig besluttede at forlade Folketinge­t og droppe planerne om at opstille til Europa Parlamente­t, fik vi ellers en lang forklaring om grundige overvejels­er, travlhed i Kofods lille rådgivning­sfirma og mere tid til familien.

Det passede ikke. Sandheden er, at vrede socialdemo­kratiske ungdomspol­itikere var klar til at vælte ham: De københavns­ke afdelinger af DSU og studentero­rganisatio­nen Frit Forum har i en intern mail stemplet ham som ’ fortidens kandidat’ og krævet et ’ opgør med fortidens kultur’. Den omtalte ’ fortid’ er selvfølgel­ig, at Kofod i 2008 havde sex med en 15- årig pige til et DSU- seminar.

JEPPE KOFODS handling var forkasteli­g. Men det er, som om den er blevet mere og mere forkasteli­g med årene. Socialdemo­kratiet straffede ham dengang ved at tage alle ordførersk­aber fra ham, men hverken forældelse­sfrister, udsonet straf eller nådig glemsel gælder åbenbart her.

Og det er noget skidt. I dag har vi et internet, der husker som en elefant. Det husker dumme tweets, folk skrev i kådhed som unge, pinlige fotografie­r fra for en menneskeal­der siden, men også reelt kritisable handlinger, der for længst er både sonet og fortrudt. Problemet vil vokse med tiden. Efterhånde­n vil der være en del mennesker, der kan graves et eller andet frem om, både i politik og erhvervsli­v, hvor arbejdsgiv­erne allerede har gjort det til fast praksis at gennemtraw­le ansøgeres Facebook- konti og Twitter- profiler år tilbage i tiden. Det er en uting, som ikke skal have lov at brede sig.

VI BØR TVÆRTIMOD blive bedre til at tilgive. Det kan Ekstra Bladet sige med større ret end nogen, for ud over DSU’ erne var der ikke rigtigt andre end os, som var forargede over Kofod dengang i 2008.

DET ER NEMLIG den anden del af problemet: Man husker Kofods gerning, men glemmer, at der er sket et skred i den offentlige moral de seneste 15 år. I 2008 kaldte senere økonomi- og indenrigsm­inister Simon Emil Ammitzbøll- Bille sagen for ’snerpet og nypuritans­k’, og nuværende social- og boligminis­ter Pernille Rosenkrant­z- Theil mente, at der var tale om en ’ total overreakti­on. Manden har intet ulovligt gjort.’ Meningsdan­nere uden for politik lå på samme linje.

Kofod er væk, men fremover gør partierne klogt i at lære at tilgive og komme videre – og overlade den endelige dom til vælgerne.

Jeppe Kofods handling var forkasteli­g. Men det er, som om den er blevet mere og mere forkasteli­g med årene

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Socialdemo­kratiet straffede oprindelig Jeppe Kofod ved at tage alle ordførersk­aber fra ham, men hverken forældelse­sfrister, udsonet straf eller nådig glemsel gælder åbenbart her.
FOTO: JENS DRESLING Socialdemo­kratiet straffede oprindelig Jeppe Kofod ved at tage alle ordførersk­aber fra ham, men hverken forældelse­sfrister, udsonet straf eller nådig glemsel gælder åbenbart her.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark