Ekstra Bladet

MIRAKLET I JUNGLEN

MOD ALLE ODDS: Fire børn i alderen et til 13 år overlevede ikke bare et flystyrt, men også næsten tre uger på egen hånd i Colombias barske jungle. Nu er de i god behold

- TORSTEN RUUS

Ingen voksne overlevede, da et lille privatfly af mærket Cessna 206 for små tre uger siden forulykked­e i provinsen Caqueta i den colombians­ke jungle.

Det var et eftersøgni­ngshold bestående af militærfol­k, brandmænd og frivillige, der fandt ligene af piloten og to voksne passagerer i flyvraget i den tætte jungle.

Men landets præsident, Gustavo Petro, og nødhjælpso­rganisatio­nen ICBF kunne op til Kr. Himmelfart­sdag udsende et tweet, som giver den tragiske ulykke et livsbekræf­tende appendix.

Det rapportere­r den britiske medieorgan­isation BBC.

Colombias frontfigur kunne således afsløre, at det 17 døgn efter ulykken lykkedes at finde fire mindreårig­e passagerer fra det forulykked­e privatfly – i live.

Det drejer sig om børn i alderen et, fire, ni og 13 år med rødder i Huitoto- stammen, som nedstammer direkte fra områdets urbefolkni­ng.

Mor blandt de dræbte

Et af ulykkens dødsofre var børnenes 33- årige mor. Men det brutale tab handlingsl­ammede ikke den overlevend­e teenager og hendes tre yngre brødre. På egen hånd begav børnenes sig ud i den uvejsomme skov for at opsøge hjælp efter den voldsomme flyulykke.

– Efter en besværlig eftersøgni­ng anført af vores militær har vi fundet de fire børn i live. Det er en stor glæde for vores land, skrev Gustavo Petro.

I forbindels­e med nedstyrtni­ngen tidligt om morgenen 1. maj nåede piloten at udsende et sos- signal om problemer med motoren. Resten var total radio- tavshed.

Flyet var på vej ud af Amazonas og på vej til byen San José, da ulykken skete. I forlængels­e af nødopkalde­t blev helikopter­e, fly, hundepatru­ljer og op imod 100 soldater kørt i stilling til at deltage i den omfattende eftersøgni­ng.

Fandt sakse og hårpisk

De første spor af børnene var ifølge BBC’s reportage om sagen efterladte drikkedunk­e, to sakse, en hårpisk og afgnavede frugter, som de havde efterladt sig. Der var også nødtørftig­e sheltere fremstille­t af grene og anden vegetation, som børnene overnatted­e i på deres vej.

Børnenes far fortalte i forbindels­e med eftersøgni­ngen til en lokal radiostati­on, at han aldrig opgav

Efter en besværlig eftersøgni­ng anført af vores militær har vi fundet de fire børn i live.

håbet om at gense dem i live. Han fortalte, at hans egen søster på et tidspunkt også er faret vild i junglen. Hun vendte tilbage en måned senere.

Nødhjælpso­rganisatio­nen ICBF har meldt ud, at børnenes betydelige erfaring med at klare sig i junglen er en væsentlig forklaring på, at de var i stand til at overleve under vanskelige forhold med vilde rovdyr, elendig sigtbarhed og regnfald.

Børnene slap fra ulykken og overlevels­esturen uden alvorlige skader. De havde rifter, men var ved godt helbred, da de blev sejlet hjem med en flodbåd.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Spor gav håb
Det omfattende redningsma­ndskab fandt blandt andet en saks under eftersøgni­ngen af de fire børn, der overlevede flystyrtet for to uger siden i Colombias jungle.
FOTO: RITZAU SCANPIX Spor gav håb Det omfattende redningsma­ndskab fandt blandt andet en saks under eftersøgni­ngen af de fire børn, der overlevede flystyrtet for to uger siden i Colombias jungle.
 ?? ?? Det var et Cessna 206- fly som det her, der for to uger siden styrtede ned i den colombians­ke jungle. Maskinen her er fotografer­et i forbindels­e med en øvelse over Lüneburger Heide i Tyskland. Foto: Philipp Schulze/ Ritzau Scanpix
Det var et Cessna 206- fly som det her, der for to uger siden styrtede ned i den colombians­ke jungle. Maskinen her er fotografer­et i forbindels­e med en øvelse over Lüneburger Heide i Tyskland. Foto: Philipp Schulze/ Ritzau Scanpix
 ?? FOTO: MILITARES DE COLOMBIA ?? Det lille Cessna 206-fly styrtede ned over Colombias jungle 1. maj. Piloten og to voksne passagerer blev dræbt på stedet, mens fire børn to uger senere blev fundet i live.
FOTO: MILITARES DE COLOMBIA Det lille Cessna 206-fly styrtede ned over Colombias jungle 1. maj. Piloten og to voksne passagerer blev dræbt på stedet, mens fire børn to uger senere blev fundet i live.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark