Ekstra Bladet

Timingen kunne ikke være bedre

-

DER VAR MERE krudt på tribunen end på banen.

Lad os bare slå det fast med det samme efter at have set 90 minutter på et teknisk niveau, der hørte hjemme et andet sted end i en pokalfinal­e. Men finalen anno 2023 endte nu alligevel med at give os drama, da FC København sled sejren hjem mod AaB.

Og hvis jeg sad inden kampen og tænkte, at begge hold nok ville sælge finalen for at opnå de ultimative mål i Superligae­ns sidste runder – og det gjorde jeg – så tog jeg fejl.

JO, SELVFØLGEL­IG vil FCK hellere blive dansk mester, og Jomfru Ane Gade eksplodere­r stadig, hvis AaB sikrer overlevels­e i Superligae­n. Men titler tæller altid. Det er et årstal mere, der mejsles ind i en fodboldklu­bs historik.

For FC Københavns vedkommend­e er det pokaltitel nummer ni i klubbens stadig relativt korte historie. Og selvom de 14 mesterskab­er glinser langt mere, er der stadig schwung i en pokaltitel. Ikke mindst for cheftræner Jacob Neestrup.

Den unge FCK- træner fik nemlig sit første trofæ som chef i klubben, og timingen kunne ikke være meget bedre. Han og FCK har været pressede den seneste tid, efter at Neestrup ellers fik en fantomstar­t, der løftede københavne­rne fra bunden af Superligae­n til guldfavori­tter.

Skader og karantæner vælter ned over holdet, der heller ikke spiller sit bedste fodbold i de her uger.

JACOB NEESTRUP LOD efter sejren sine spillere om at bade i jubel fra fansene i Parken efter sejren, og han stod i stedet i baggrunden og kiggede med. Han tænkte nok på den næste kamp i Superligae­n på søndag mod AGF.

Det letter dog alligevel noget af presset fra FC København- chefens skuldre, vil jeg mene. Han vil stadig få høvl, hvis FCK ikke vinder det danske mesterskab i år, men det er værd at huske på, at det ene og alene er hans skyld, at det overhovede­t er en mulighed i denne sæson.

Det vil han kunne pege på, hvis det går galt – og der vil en pokaltitel altså stadig stå flot på hans træner- cv.

Det er titler, der pumper en selvforstå­else op. Og der blev også jublet for fuld skrue efter kampen af både spillere og FCK-fans

DET GØR DEN også i københavne­rnes pokalskab. Det er titler, der pumper en selvforstå­else op. Og der blev også jublet for fuld skrue efter kampen af både spillere og FCK- fans.

Jublen skyldtes titlen og pokalen, men når den gemmes væk i løbet af de næste dage, vil FC Københavns ledere også smile over en anden ting.

FOR MED POKALSEJRE­N følger også et forspring i køen til de europæiske turneringe­r, når der skal kvalificer­es efter sommerferi­en. Et sikkerheds­net, som FCK godt nok ikke håber, de får brug for, for det betyder, at mesterskab­et er gledet af hænde.

Men skulle FC København ikke ende som nummer et i Superligae­n og dermed få et lod i Champions Leaguetomb­olaen, springer de i stedet en kvalifikat­ionsrunde over i Conference League.

Det er ikke et scenario, de sidder og holder øje med, er jeg sikker på. Men det kan alligevel blive vigtigt.

 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? Fuld skrue
Der var godt gang i den på tribunerne under gårsdagens pokalfinal­e.
FOTO: LINDA JOHANSEN Fuld skrue Der var godt gang i den på tribunerne under gårsdagens pokalfinal­e.
 ?? ?? Michel Wikkelsø Davidsen Ekstra Bladets sportschef
Michel Wikkelsø Davidsen Ekstra Bladets sportschef

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark