Ekstra Bladet

FÆRDIG FOR SÆSONEN

HÅRDT SLAG FOR FCN: Tigrene må grundet en skade klare guldkampen uden Marcondes

- RASMUS GLUD

Det bliver uden en af de store profiler, når FC Nordsjælla­nd skal slås om guldmedalj­er i de kommende tre opgør i Superligae­n.

Emiliano Marcondes misser nemlig resten af sæsonen med en skade, bekræfter offensivsp­illeren over for Ekstra Bladet.

I søndags, da Farumklubb­en gæstede AGF, bevægede han sig rundt med en lille skinne på venstre fod, og efter en scanning mandag og en samtale med en specialist onsdag har Marcondes – i samråd med klubben – nu valgt at trække stikket.

Det har ikke været en nem beslutning, men samtidig har 28- årige Marcondes ædt sig igennem smerter i løbet af pre- season og foråret, og derfor var han i sidste ende ikke i tvivl.

– Jeg kan ikke fortsætte med at spille med de smerter, jeg har. Det har været for voldsomt, og det er også forklaring­en på, at jeg har spillet så lidt, som jeg har på det seneste, fortæller han.

– I virkelighe­den er det en gammel skade, fra da jeg spillede i Brentford. Det er en stressfrak­tur i knoglen, og det eneste, der rigtigt hjælper, er restitueri­ng, og at man hverken løber eller træder ned på foden i en kort periode.

– Det er ikke en skade, jeg er bekymret for på længere sigt, men det er noget, der kan komme af, at jeg overbelast­er foden for meget i længere tid ad gangen.

Har ærgret sig over det

I januar vendte Marcondes hjem til FC Nordsjælla­nd på en lejeaftale fra Premier

League- klubben Bournemout­h og spillede stort set fuld tid frem til midten af marts, hvor det både blev til mål og assists.

Men siden starten af april er minutterne på banen blevet færre, og det skyldes, at smerterne i foden tog til.

– Jeg har ikke kunnet spille og præstere på det fysiske niveau, jeg ved, jeg har. Men sammen med trænerteam­et og klubben kom vi frem til, at selvom jeg ikke var på 100 procent, kunne jeg stadig gøre en forskel på banen. Jeg skulle bare blive ved med at vise det, og det føler jeg, at jeg har gjort.

– I en periode har det været okay, men mod Viborg ( hvor det blev til 58 minutters spilletid, red.) var det for meget, og jeg kunne næsten ikke gå efter kampen.

Tidligere har samme type skade holdt Marcondes ude i to til tre måneder, og han forventer derfor at være klar til at indgå i planerne for Bournemout­hs preseason, hvis han – som kontrakten siger – skal tilbage til England.

– Vil du gerne fortsætte i FC Nordsjælla­nd, eller hvordan ser du på fremtiden?

– Mit fokus ligger lige nu på at være omkring FCN og støtte holdet så meget som muligt uden for kridtstreg­erne, for det betyder meget for mig, hvis vi kan vinde noget. Det er kæmpestort.

– Jeg tænker ikke på, hvor jeg skal spille efter sommeren. Det handler om min fod og få lagt en plan med Bournemout­h.

Randers og Brøndby er modstander­ne, inden Superliga- sæsonen slutter 4. juni, hvor Viborg gæster Right to Dream Park.

Med ét point mere på kontoen kan FC København selv afgøre guldet, men det ændrer ikke på, at ræset vil være helt åbent frem mod sidste spilledag.

Jeg kan ikke fortsætte med at spille med de smerter, jeg har

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Skadet stjerne
Den 28- årige offensivsp­iller har spillet 11 kampe, scoret fire mål og lavet tre assists for FC Nordsjælla­nd, siden han ankom på lån i januar.
FOTO: JENS DRESLING Skadet stjerne Den 28- årige offensivsp­iller har spillet 11 kampe, scoret fire mål og lavet tre assists for FC Nordsjælla­nd, siden han ankom på lån i januar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark