Ekstra Bladet

LÆKKEDE BORGERS HEMMELIGE ADRESSE

KOMMUNAL KÆMPEBRØLE­R: Stevns Kommune brød en enlig mors navne- og adressebes­kyttelse over for den far, som hun og datteren prøver at skjule sig for

- LOUISE ENSTRØM

’ Det var lige nøjagtig det, der BARE ikke måtte ske.’

Det var den første tanke, der slog ned i 41- årige Dorthe fra Stevns, da hun en aften i marts måned pludselig modtog en mail fra sin tiårige datters far.

Mailen havde ingen tekst, men havde et billede af datterens tandkort vedhæftet.

Et tandkort, hvoraf hende og datterens helt nye og ellers hemmelige adresse tydeligt fremgik.

– Jeg gik fuldstændi­g i panik, og det eneste, jeg kunne tænke på, var, hvordan i alverden jeg nu skulle forklare min datter, at hun ikke havde noget at frygte, siger hun.

Dorthe er opdigtet navn, da kvinden af hensyn til sin egen og datterens sikkerhed har ønsket at medvirke anonymt. Ekstra Bladet er dog fuldt ud bekendt med hende og datterens identitet.

Var lige flyttet

Tandkortet var ved en fejl blevet sendt til faren fra den kommunale tandpleje, og den instinktiv­e panik i Dorthes krop kom sig af, at netop faren var den sidste, der måtte kende til lokationen på hende og datterens nye bopæl.

Familien har nemlig en lang historik, der ifølge Dorthe har gjort især datteren bange for faren, og som er endt i en verserende forældremy­ndighedssa­g i Familieret­shuset.

Af papirerne hos både kommunen og Familieret­shuset, som Ekstra Bladet har set, fremgår det således også, at netop faren ikke må få Dorthe og datterens adresse oplyst.

– På det tidspunkt havde vi kun boet der halvanden måned, og hele sagen var grunden til, at vi overhovede­t var flyttet i første omgang, siger hun.

– Jeg blev virkelig bange, og det samme gjorde min datter. Hun har måttet sove i min seng lige siden, siger hun.

Lagde sig fladt ned

Faren sendte efterfølge­nde samme billede til datteren via det sociale medie Instagram, og hele miseren fik straks Dorthe til at henvende sig til de ansvarlige i Stevns Kommune, der hurtigt lagde sig fladt ned.

– Hele kommunen var på den anden ende, sagde de, og beskeden var, at der selvfølgel­ig skulle findes en løsning, siger Dorthe.

Kommunen foreslog indledning­svist, at Dorthe kunne få sat overvågnin­g op på sin grund. Et forslag, hun dog slet ikke så som en løsning.

– Et overvågnin­gssystem vil udelukkend­e gøre, at jeg selv kan opdage det og kontakte politiet, hvis det bliver nødvendigt.

– Det står i min verden slet ikke på mål med, hvor bange vi er, siger hun.

– Hvad havde de tænkt sig?

Dorthe foreslog derfor selv kommunen, at der i stedet blev indgået en aftale om et alarmsyste­m hos et vagtfirma. Efter længere tids drøftelser via mail og telefon gik Stevns Kommune ifølge Dorthe til sidst med til at betale for et abonnement.

Jeg gik fuldstændi­g i panik

Jeg blev virkelig bange, og det samme gjorde min datter

Dog kun for seks måneder med den begrundels­e, at kommunen ikke kan hæfte for løbende udgifter.

– Så jeg spurgte dem, hvad de havde tænkt sig, at der skal ske efter de seks måneder? Det er jo ikke et problem, der bare forsvinder efter et halvt år.

Har intet hørt

– Jeg er kronisk smertepati­ent og på ressourcey­delse og kan på ingen måde finde de penge, det koster at køre abonnement­et videre, i mit i forvejen stramme budget, og det skrev jeg også til dem i en mail, siger hun.

I den seneste mail mellem Dorthe og Stevns Kommune, som Ekstra Bladet har set, kvitterer en ansvarlig i kommunen for Dorthes svar og noterer, at man ikke vil foretage sig yderligere.

I et skriftligt svar til Ekstra Bladet udtaler Ralf Klitgaard Jensen, der bl. a. er direktør for Børn & Læring i Stevns Kommune, at kommunen har ’ rykket ( Dor

the, red.) flere gange for at komme videre, men først hører fra hende igen via Ekstra Bladet’.

Det billede kan Dorthe dog ikke genkende.

– Jeg har intet hørt fra dem siden den sidste mail – hverken på mail eller via telefon.

– Og jeg sidder simpelthen tilbage med følelsen af, at de har efterladt mig og min datter på perronen i en virkelig ubehagelig situation, som de selv har sat os i, siger hun.

– Jeg har virkelig kæmpet for at få skabt et nyt og sikkert hjem til mig og min datter.

– Det har kommunen i mine øjne fuldstændi­g ødelagt, samtidig med at den så efterfølge­nde insisterer på at holde os i et fuldstændi­g altopslide­nde tovtrækker­i, siger hun.

 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? Bommert
Hele sagen har ifølge Dorthe taget enormt hårdt på både hende og datteren.
FOTO: PER RASMUSSEN Bommert Hele sagen har ifølge Dorthe taget enormt hårdt på både hende og datteren.
 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? Dorthe og hendes tiårige datter havde med egne ord endelig fået ro på tilværelse­n, da kommunen ved en fejl lækkede deres adresse.
FOTO: PER RASMUSSEN Dorthe og hendes tiårige datter havde med egne ord endelig fået ro på tilværelse­n, da kommunen ved en fejl lækkede deres adresse.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark