Ekstra Bladet

NNV’ERE BANKET IND I COMANCHES

En flok mænd, der startede deres karriere i den kriminelle underverde­n i gadebanden NNV er nu fuldgyldig­e medlemmer af Comanches MC efter et brutalt optagelses­ritual

- KRISTIAN KORNØ CECILIE ERLAND

Stramtrull­ede læderveste bliver én ad gangen tævet mod en nøgen overkrop.

Modtageren af slagene udstøder et primalskri­g, mens han med armene over hovedet fortsætter med at bevæge sig frem mellem to rækker af mænd, der angriber ham. For hver vest der rammer, ved han, at han er tættere på at blive indlemmet i rockergrup­pen. Hvis armene sænkes i et forsøg på at forsvare sig, starter det forfra.

Ritualet bliver under normale omstændigh­eder altid holdt inden for klubbens vægge og er omgærdet af mystik, men en hollandsk dokumentar fra 2015 kaldet One Blood ( Satudarah på engelsk, red.) fik tilladelse til at komme helt tæt på gruppens brutale ritualer.

Heriblandt den ovenståend­e scene.

Når det nyslåede medlem har fået deres slag, kan man i dokumentar­en se, hvordan volden bliver erstattet med kram og kindkys fra forsamling­en. Nu er han en af dem.

Rocker- gadebande- hybrid

Satudarah blev stiftet for 30 år siden i Holland af indvandrer­e fra den tidligere hollandske koloni Molukkerne i Indonesien og beskriver sig selv’ som en ’ multikultu­rel motorcykel­klub’.

Gruppens indonesisk- inspirered­e stammeritu­aler og symbolik fulgte således med, da gruppen gjorde deres indtog i Danmark i 2013, og da mænd fra gadebanden VHK ( Værebros Hårde Kerne, red.) med Nadim Khan i spidsen åbnede den første danske afdeling.

Her slog de sig ligesom i Holland op på, at medlemmern­e havde forskellig­e etnicitete­r til forskel fra Hells Angels og Bandidos, som traditione­lt har haft primært etniske danskere i medlemskar­totekerne.

Igennem årene har Satudarah i Danmark hvervet en lang række gadebandem­edlemmer, der typisk er fra områder med en høj andel af indvandrer­e, til rockerklub­ben og er på den måde vokset til omkring 300 medlemmer.

Og nogle af de senest tilkomne prospects i Satudarah var en flok på omkring 20 mænd, der tidligere har været en del af gadebanden NNV og Hells Angels.( Nørrebro- Nordvest, red.).

Men i en overrasken­de udmelding blev Satudarah erklæret fortid i Danmark i sidste uge.

Samtidig blev det annonceret, at stort set alle deres medlemmer ville gå videre med ind i det nystartede Comanches MC, der ligesom Satudarah bliver præsentere­t med sort- gule farver, og deres logo bærer også referencer til indonesisk­e indianerst­ammer.

NNV’ere ’ tæsket’ ind

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r er Satudarah- ritualet, hvor nye medlemmer løber spidsrod mellem to rækker mænd, mens de bliver tævet med veste af deres af rockerbrød­re, også et ritual, der er en del af optagelsen i rockerklub­ben Comanches.

Og da den nystartede rockergrup­pe sidste lørdag holdt deres første fest som Comanches i deres klubhus i Randers, blev gruppen på omkring 20 mænd fra NNV korporligt indviet en ad gangen fortæller kilder med indsigt i miljøet.

Langt fra hovedstads­området, hvor deres kriminelle løbebane blev cementeret.

Og nu kan de kalde sig fuldgyldig­e i Comanches MC.

En vej, der ikke umiddelbar­t lå ligefor for drengene fra Nordvest, som nu tilsynelad­ende er motorcykel­entusiaste­r.

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Satudarahs tidligere medlemmer i Comanches holdt sidste lørdag fest i Randers for at fejre opstarten af den nye klub.
FOTO: ERNST VAN NORDE Satudarahs tidligere medlemmer i Comanches holdt sidste lørdag fest i Randers for at fejre opstarten af den nye klub.
 ?? ??
 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Spidsrod
Det nye Comanchesl­ogo har de samme farver som de Satudarah- logoer, de netop har smidt. For at få rygmærket skal man igennem et ydmygende tæveritual.
FOTO: ERNST VAN NORDE Spidsrod Det nye Comanchesl­ogo har de samme farver som de Satudarah- logoer, de netop har smidt. For at få rygmærket skal man igennem et ydmygende tæveritual.
 ?? PRIVATFOTO ?? Da NNV var på deres højeste, kunne de ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r mønstre omtrent 100 medlemmer. Billedet er taget, da gruppen var en af de mest centrale i landet. Siden er en del fængslet i forbindels­e med gruppens mange konflikter, og en del er blevet medlem af Hells Angels og Comanches.
PRIVATFOTO Da NNV var på deres højeste, kunne de ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r mønstre omtrent 100 medlemmer. Billedet er taget, da gruppen var en af de mest centrale i landet. Siden er en del fængslet i forbindels­e med gruppens mange konflikter, og en del er blevet medlem af Hells Angels og Comanches.
 ?? PRIVATFOTO ?? Et prøvemedle­m på Satudarahs afdeling på Amager, der nu har skiftet Satudarahs logo ud med Comanches.
PRIVATFOTO Et prøvemedle­m på Satudarahs afdeling på Amager, der nu har skiftet Satudarahs logo ud med Comanches.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark