Ekstra Bladet

Undersøges for tilskudsfu­sk

-

Ifølge Per Monberg, der er direktør i det genopståed­e Hørebil, som har købt aktiverne fra Sinitone og forsøger at drive virksomhed­en videre på reel vis, foregik alt ikke efter bogen i Sinitone.

– Den mest ekstreme afart er, at man har indgivet en ansøgning om støtte hos regionen eller kommunen i det øjeblik, der blev foretaget en høreprøve. Men en høreprøve er bare en foreløbig test, og personen behøver ikke nødvendigv­is at have fået høreappara­tet, men virksomhed­en har alligevel fået tilskuddet.

– Ofte får personerne apparatet, og så er alt i den skønneste orden. Men kæden hopper af, når kunden alligevel ikke får høreappara­tet, for så skal støtten jo ikke udbetales til virksomhed­en. Og det er derfor, at forretning­sgangen i dag er sådan, at der først bliver søgt om støtte, når apparatet er købt. Og det er sådan, at det skal være, siger han til Ekstra Bladet.

Og det bliver netop nu undersøgt, om selskabet har fået udbetalt en del af de mange millioner kroner på et falsk grundlag.

Det bekræfter Region Syddanmark i en mail til Ekstra Bladet.

’ Ja, CKV ( Center for Kommunikat­ion og Velfærdste­knologi i regionen, red.) har få sager, aktuelt, hvor borgeren har returneret høreappara­terne efter en kort afprøvning­speriode, men hvor Sinitone har hævet tilskuddet alligevel,’ lyder det i et mailsvar.

Det bliver videre oplyst, at der er tale om tre sager på nuværende tidspunkt, der i øjeblikket bliver undersøgt nærmere. Desuden afventer regionen en liste fra kuratorern­e over flere borgere, der kan være kommet i klemme.

Regionen forventer dog ikke at blive væltet af sager.

’ De fleste borgere, der har afleveret høreappara­ter retur efter en afprøvning­speriode, vil typisk hurtigt opsøge en anden forhandler og dermed opdage, at deres tilskud ER hævet,’ lyder det videre.

Ekstra Bladet har været i kontakt med de andre regioner.

Region Hovedstade­n bekræfter over for Ekstra Bladet, at regionen har oplevet fejl i forbindels­e med Sinitones tilskud. Disse fejl har de dog efterfølge­nde fået rettet op på, oplyser regionen i et mailsvar. Også Region Sjælland har konstatere­t fejl, som de dog ’ fik rettet op på ved at ændre nogle arbejdsgan­ge,’ lyder det.

Ekstra Bladet har sendt Rasmus Bjerregaar­d en række spørgsmål på mail, men han har ikke reageret på henvendels­erne eller besvaret på skrift.

Dagsrappor­ter

Bestyrelse­sformand Torben Linnet Albrekt afviser i en mail, at han har haft noget at gøre med tilskudden­e fra regionerne. Ifølge

ham var det Rasmus Bjerregaar­d, der som direktør håndterede ansøgninge­r om støtte og fakturerin­g af den slags sager.

’ Jeg ved, at efter audiologer­ne havde været ude ved en klient, så skulle der sidst på dagen laves en dagsrappor­t. Disse dagsrappor­ter blev dagligt gennemgået af den adm. direktør og hans personlige assistent ( navn udeladt, red.), hvorefter den administre­rende direktør genererede i systemet, hvad der skulle ske, f. eks. udstedelse af en faktura. Dette kan også ses via loggen. Dog fortæller loggen ikke, om der har været et reelt salg eller ej,’ skriver Torben Linnet Albrekt.

’ Kunder er kommet i klemme, fordi det kun er muligt at søge tilskud én gang hvert fjerde år, og fordi I allerede har hævet tilskud på deres vegne. Hvad tænker du om det?’

’ Jeg er rystet over den uansvarlig­hed og grådighed. Men ser man på alle de andre ting, som er blevet gjort uretmæssig­t i selskabet, så kommer det ikke længere som en overraskel­se. Jeg føler, at alt har handlet om grådighed.’

’ Du har tidligere bekræftet, at I ikke afholdt bestyrelse­smøder. Hvad lavede du for de 3,2 millioner kroner, du fik i årligt honorar?’

’ Jeg lavede fuldtids bestyrelse­sarbejde og er desuden den, der byggede og udviklede virksomhed­en indtil 2021. Rasmus var ikke til stede de første 12+ måneder. Jeg sov på kontoret de første 18 måneder og arbejdede i døgndrift 16 timer om dagen. Herefter gik jeg i gang med at sælge virksomhed­en for op imod 400 millioner kroner. Og i den periode var jeg på kontoret fast, da jeg ikke havde med den daglige drift at gøre.’

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? E k s t r a
B l a d e t
2
4
. a p r i l
2
0
2 3 .
E k s t r a B l a d e t 2 4 . a p r i l 2 0 2 3 .

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark