Ekstra Bladet

I POSITION TIL F1

BLÅSTEMPLE­T: Frederik Vesti satser på at blive næste dansker i Formel 1, men har gode muligheder for en chance hos Mercedes allerede i år

- JONAS HÜTTEL

Ingen danskere har så gode kort på hånden til at følge i Kevin Magnussens slipstrøm i Formel 1 som Frederik Vesti. Den Mercedesst­øttede 21- årige jyde skal først og fremmest sikre årets F2- mesterskab, før det for alvor kommer på tale at klemme sig igennem det nåleøje.

Men der er rigtig gode chancer for, at Frederik Vesti allerede i år sidder i enten George Russells eller Lewis Hamiltons Mercedes til en eller formentlig to fredagstræ­ninger.

– Jeg ved ikke noget endnu. Jeg ved, at hvis jeg gør det godt og præsterer rigtig godt i Formel 2, så har jeg helt klart muligheden for det, siger Frederik Vesti til Ekstra Bladet.

– Lad os se, hvad fremtiden bringer på det punkt. Men jeg er overbevist om, at det kommer til at ske, og jeg håber rigtig meget på det. Men det afgørende er, at Mercedes vil se race- sejre, de vil se polepositi­ons, og det er vigtigt at levere.

Rookie- regel

Alle F1- teams skal to gange i løbet af sæsonen give en rookie- kører chancen til en træning under en grandprixw­eekend.

En rookie må maksimalt have kørt to grandprixe­r. Derfor er Mercedes’ reserver Mick Schumacher og Stoffel Vandoorne diskvalifi­ceret på forhånd.

Flere faktorer peger på Vesti. Ikke mindst imponerede han Mercedes- ingeniører­ne under sidste års rookietest i Abu Dhabi. Han er en af teamets primære simulatork­ørere.

Og den største rival i juniorprog­rammet, det italienske stjernefrø Andrea Kimi Antonelli, er blot 16 år og dermed både for ung og for uerfaren.

Ekstra Bladet talte med Mercedes’ talentchef, Gwen Lagrue, i Miami. Han bekræftede, at Vesti er på polepositi­on til træningern­e, hvis han leverer i Formel 2. Men også at Mercedes har alternativ­er, så intet er sikkert.

Holdene indsætter typisk rookie- kørerne på baner, som de kender godt, hvor man ikke lige smadrer en bil, og hvor man ikke samtidig skal teste nye opgraderin­ger.

Sprintweek­ender fungerer ikke, idet de kun byder på en træning.

Hvis jeg gør det godt og præsterer rigtig godt i Formel 2, så har jeg helt klart muligheden for det

Blåstempli­ng fra Mercedes

Derfor er et sted som Mexico i efteråret oplagt, da det er sent på sæsonen, og der samtidig er pause i Formel 2.

– Det vil være vanvittig stort og endnu en kæmpe blåstempli­ng fra Mercedes. Det er noget, jeg virkelig arbejder hen mod, siger Vesti.

– Det gælder selvfølgel­ig både i Formel 2, men også i Mercedes- simulatore­n. At jeg udvikler mig hele tiden, så de kan se, at jeg er klar til at sidde i den bil til en træning.

På lidt længere sigt drømmer Vesti om at være på Formel 1- gridden i 2024 eller 2025.

Med kun 20 sæder skal der også held og timing til. – Der er ældre kørere, som egentlig gør det godt. Og der er også nogle yngre kørere, som har det lidt svært. Så der kan være rigtig stor udskiftnin­g på vej i Formel 1. Jeg ser gode muligheder, især i den position jeg har hos Mercedes.

– Hvis jeg virkelig gør det godt i år, kan de give mig en

form for mulighed.

– Hvad afgør, om du får den chance?

– Mine resultater. Min superlicen­s er på plads. Jeg vil næsten sige, at alt omkring er på plads.

– Det er det sidste Formel 2- resultat, der mangler for at give det momentum til at komme ind i Formel 1.

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Kurs mod F1- grid Frederik Vesti har drømt om Formel 1, siden han var omkring 11 år.
FOTO: JONAS OLUFSON Kurs mod F1- grid Frederik Vesti har drømt om Formel 1, siden han var omkring 11 år.
 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Gwen Lagrue er talentchef for Mercedes, men også manager for blandt andre Esteban Ocon.
FOTO: JONAS OLUFSON Gwen Lagrue er talentchef for Mercedes, men også manager for blandt andre Esteban Ocon.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark