Ekstra Bladet

INGEN PLAN B

-

Et par gange har Ekstra Bladet formastet sig til at sige ‘ hvis Frederik kommer i Formel 1’, hvilket hans far, Peter, med et smil gerne retter til ‘ når’.

Sådan er tankegange­n hos familien Vesti og manager Dorte Riis Madsen; i hvert fald indtil november, når afgørelsen er faldet i Formel 2.

– Vi har ikke rigtig nogen plan B. Jeg tror på, at hvis man skal og vil i Formel 1, er der kun en plan. Det betyder ikke, at der ikke er andre muligheder. Hvis jeg ikke kommer i Formel 1, er der masser af muligheder. Men det er ikke noget, jeg tænker over på den måde, siger Frederik Vesti.

Fire afdelinger inde i sæsonen ligger han på andenplads­en i mesterskab­et efter sin tidligere teamkammer­at Théo Pouchaire, som er juniorkøre­r hos Sauber- teamet og i sin tredje sæson i F2.

– Sæsonstart­en er ikke gået lige så ‘ clean’, som jeg havde regnet med, konstatere­r Vesti.

– Hvis jeg kigger på sæsonen, er jeg ikke startet i totre endnu, hvilket selvfølgel­ig er lidt træls. Omvendt har jeg vundet et featurerac­e, og vi er med helt fremme i mesterskab­et. Og det er i sidste ende det, der betyder noget.

– Nu handler de næste par løb virkelig om at score gode point, men også at have nogle gode tidtagning­er.

Efter en skrækkelig sæsonstart med nul point i premieren har Vesti vist sig som den stabile titelbejle­r, mens flere rivaler glimtvis har vist stor styrke for så at tabe hovedet i den efterfølge­nde session.

– Hvor jeg har forbedret mig mest siden sidste sæson, er helt klart med konsistens. I denne sæson har vi haft en tidtagning, i Melbourne, hvor jeg var ude af top ti. Ellers har jeg været helt med fremme, kæmpet om top fem og polepositi­on. Det er det, der skal til, hvis man vil i Formel 1 og kæmpe om F2- mesterskab.

– Retfærdigv­is skal det tilføjes, at tidtagning­en i Australien var meget tilfældig. En våd bane blev mere og mere tør, Vesti havde hurtigste tid flere gange, før et rødt flag stoppede sessionen før tid på et uheldigt tidspunkt.

Kræver dominans

I Baku var han 71 tusindedel­e fra pole- position, men startede kun firer. Så tæt er feltet.

– Kan man bruge en andenplads i mesterskab­et til noget?

– Mercedes vil se, at jeg dominerer. De vil se, at jeg kan tage pole. De vil se, at jeg kan vinde løb, og at jeg selvfølgel­ig er med i kampen om mesterskab­et.

Vi har ikke rigtig nogen plan B. Jeg tror på, at hvis man skal og vil i Formel 1, er der kun en plan

– I sidste ende handler det om at vinde mesterskab­et, men det handler også om at vise, at man tør tage chancer. At man er den hurtigste kører i feltet, siger Vesti.

Hvor Red Bulls talentprog­ram er berømt og berygtet for at droppe kørere fra den ene dag til den anden under Dr. ‘ Død’ Helmut Markos ledelse, er Mercedes’ mere selektiv.

Kommer man som kører først på den gode side hos teamchef Toto Wolff og talentchef Gwen Lagrue, der er nogle af de mest indflydels­esrige personer i F1paddocke­n, står man med rigtig gode kort til en karriere som profession­el racerkører.

Det kan kørere som George Russell, Esteban Ocon, Nyck de Vries, Stoffel Vandoorne og Pascal Wehrlein skrive under på.

Formel 2 kører i de tre kommende weekender som support for Formel 1 i Imola, Monaco og Barcelona.

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Peter Vesti ( tv.) på gridden før løbsstart.
FOTO: JONAS OLUFSON Peter Vesti ( tv.) på gridden før løbsstart.
 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Sæsonstart­en har budt på sejr i Saudi-Arabien, en andenplads i Baku og nok så vigtigt to fjerdeplad­ser.
FOTO: JONAS OLUFSON Sæsonstart­en har budt på sejr i Saudi-Arabien, en andenplads i Baku og nok så vigtigt to fjerdeplad­ser.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark