Ekstra Bladet

UDGÅR AF GIROEN

CHOK: Mads Pedersen udgår af Giro d’Italia på grund af sygdom, oplyser hans hold

- JIMMI WILLEMOES JENSEN DANIEL NØJSEN FALLAH

Alt håb om en pointtrøje og flere etapesejre til Mads Pedersen i årets Giro d’Italia forsvandt som dug for solen i går morges inden 13. etape.

Her meldte Trek- Segafredo nemlig ud, at deres danske stjerne må trække sig fra løbet: ’ Uheldigvis bliver vi nødt til at fortælle, at Mads Pedersen ikke kommer til start på dagens etape i Giroen.’

’Mads har haft en problemati­sk nat med hoste. Han vågnede i morges med ondt i halsen og er ikke i stand til at køre løb,’ meddeler holdet i en erklæring.

Mads Pedersens exit kommer som en stor streg i regningen for ikke blot Trek- Segafredo, men også for danskeren selv.

Med etapesejr på 6. etape og fire øvrige placeringe­r i top fem var der ikke bare håb om flere sejre til Pedersen, men også en realistisk mulighed for at vinde den cyklamenfa­rvede pointtrøje, hvor han aktuelt indtog en andenplads efter Bahrain- Victorious’ Jonathan Milan.

Udbrud af covid-19

Der har været et regulært udbrud af covid- 19 under årets Giro d’Italia, der kostede blandt andre løbets førende rytter og storfavori­t, Remco Evenepoel, deltagelse­n. Men det er ikke tilfældet for Mads Pedersen, der altså er blevet godt og grundigt forkølet.

Giver ingen mening

– Mads var en af vores stjerner her, og vi ville tage pointtrøje­n med ham. Men han hoster for meget, og hans næse er helt tilstoppet. Så det giver ingen mening at fortsætte.

– Der er flere og store mål for resten af sæsonen. Og med det vejr, der kommer ( regn, red.), så bliver man ikke bare ved og håber. Det ser skidt ud for de kommende dage, siger sportsdire­ktør Steven de Jongh til Eurosport.

Hårde stigninger i vente

Med hårde etaper lige om hjørnet var der faktisk udsigt til, at den 27- årige dansker ikke blot kunne minimere Milans føring på 24 point, men måske endda erobre pointtrøje­n.

Giroens tilbagevær­ende 135 ryttere skal fredag ud på en stærkt afkortet etape, der på grund af vejret kun er 74,5 kilometer, men med to stigninger i sværeste kategori.

Mads var en af vores stjerner her, og vi ville tage pointtrøje­n med ham

 ?? FOTO: MARCO ALPOZZI/ RITZAU SCANPIX ?? Færdig
Mads Pedersen hostede sig gennem natten til i går og vågnede med ondt i halsen. Derfor kunne danskeren ikke fortsætte.
FOTO: MARCO ALPOZZI/ RITZAU SCANPIX Færdig Mads Pedersen hostede sig gennem natten til i går og vågnede med ondt i halsen. Derfor kunne danskeren ikke fortsætte.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark