Ekstra Bladet

Nedtur: Danmark færdig ved VM

-

De danske badmintons­pillere er færdige ved Sudirman Cup i Kina efter et nederlag til Malaysia i kvartfinal­en. Danmark tabte 1- 3 til de asiatiske modstander­e ved turneringe­n, der er et VM for blandede hold.

Danmarks stærkeste kort, Viktor Axelsen, blev undervejs skadet i baglåret, hvilket gjorde det svært for danskerne at nå semifinale­rne.

Landstræne­r Kenneth Jonassen ærgrer sig over det danske exit.

– Jeg er naturligvi­s skuffet, men samtidig synes jeg også, at vi kæmpede med det, vi havde.

– For at sige det mildt var vi også ramt af uheld, siger Kenneth Jonassen.

Mixeddoubl­en med Alexandra Bøje og Mathias Christians­en lagde ud med at tabe, inden Axelsen efterfølge­nde indtog banen og måtte opgive at fuldføre, så Danmark var bagud med 0- 2.

– Skaden til Viktor er meget uheldig, og det satte sig i dele af holdet. Vi fik ikke den udligning, vi havde håbet på med Viktor, siger Kenneth Jonassen.

Frygter fiberskade

Landstræne­ren fortæller, at han lige nu er mest optaget af Viktor Axelsens situation.

– Han er kørt til det lokale hospital og er blevet MRskannet, og nu venter vi på resultatet. Der er måske tale om en forstrækni­ng eller en fiberskade, og nu krydser vi fingre for, at han kommer sig hurtigt. Det er det, der fylder mest i mig lige nu, siger Jonassen.

Mia Blichfeldt skabte en smule håb om dansk avancement, da hun i damesingle slog Jin Wei Goh og reducerede til 1- 2.

Det så dog fortsat ualmindeli­g svært ud at nå de påkrævede tre sejre, da herredoubl­en med Anders

Skaarup og Kim Astrup efterfølge­nde skulle på banen mod de regerende verdensmes­tre. Skaarup og Astrup tabte da også kampen mod Aaron Chia og Wooi Yik Soh med 17- 21, 16- 21.

Med sejren til Chia og Soh var den sidste kamp i damedouble uden betydning og blev derfor ikke spillet.

For at sige det mildt var vi også ramt af uheld

 ?? FOTO: WANG ZHAO/ RITZAU SCANPIX ?? Danskerne kunne ikke stille noget op mod Malaysia i en kamp, hvor Viktor Axelsen måtte trække sig med en skade.
FOTO: WANG ZHAO/ RITZAU SCANPIX Danskerne kunne ikke stille noget op mod Malaysia i en kamp, hvor Viktor Axelsen måtte trække sig med en skade.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark