Ekstra Bladet

SÅ BLI’R HAVEARBEJD­ET LIDT SJOVERE

Skal din have være flot, og skal det samtidig være nemt, så bør du anskaffe dig en robotplæne­klipper. Derfor har Ekstra Bladets ekspert testet en rigtig nørdmaskin­e

- JOHN G. PEDERSEN, MEREMOBIL. DK redaktione­n@ eb.dk

Husqvarna Automover 415X

Vejledende pris: 20.499 kr.

BBBBB

Haven står i sarte, lysegrønne farver, der markerer foråret, og nu kommer havearbejd­et, der langtfra altid er sjovt. Heldigvis findes der tech til haven, som gør havearbejd­et lettere og udelivet sjovere.

For eksempel denne uges hovedaktør: Robotten til de store græsplæner og plæne- entusiaste­n.

Jeg har i en længere periode haft Husqvarna Automover 415X kørende. Den klarer plæner op til 1500 kvadratmet­er og hældninger op til 40 procent. Maskinen har forlygter, hvilket mest er en gimmick.

Klipper plænen flot

Robotten er afhængig af kanttråde omkring plænen, men har faktisk indbygget gps, så du via appen kan lave områder, hvor robotten kører oftere og med en anden græslængde. Du kan også ekskludere et nyoprettet blomsterbe­d og anvende gps’en som tyverisikr­ing.

Robotten triller forsigtigt rundt og udfører et flot stykke arbejde, hvis klingerne er skarpe. Opdager teknologie­n et område med ekstra langt græs, udføres et ’spiralklip’, hvor der klippes ekstra intenst.

Hvis du vil ændre klippehøjd­en, for eksempel fra fem til fire centimeter, kan du i appen definere en såkaldt ’ target height’ ( målhøjde, red.)

Herefter vil maskinen gradvist over en periode reducere højden, så græsset skånes mest muligt.

Automover kommuniker­er med appen via en mobilforbi­ndelse. Det indbyggede sim- kort kræver ikke et løbende abonnement. Husqvarna har inkluderet dette i købsprisen.

Dommen: Dyr kvalitet

□n robot i denne kaliber koster.

20.499 kroner er den vejledende pris, men via Pricerunne­r kan du spare mere end 3000 kroner.

Det er voldsomt for en privathave, men der fås en mindre model – 405X – der teknisk kan det samme. Denne holder græsplæner op til 600 kvadratmet­er. Prisen ligger omkring 14.000 kroner.

Robotten er for dig, som elsker din græsplæne og ny teknologi.

❘ forhold til væsentlig billigere robotplæne­klippere fra Husqvarna og deres søstervare­mærke, Gardena, oplever jeg ikke den store forskel i kvaliteten af græsklipni­ngen, men funktionsp­akken er meget større.

Den største ulempe ved Automover 415X og Automover 405X er, at der skal trækkes et kabel rundt om plænen – og prisen naturligvi­s. Det bedste er klippekval­iteten, app- styring af de mange funktioner, og at der ikke er udgifter til abonnement­er.

Det indbyggede sim- kort kræver ikke et løbende abonnement

 ?? PR- FOTO ?? Husqvarna Automover 415X er lidt af en drømme- medarbejde­r at have kørende i haven. Men den koster også mange penge.
PR- FOTO Husqvarna Automover 415X er lidt af en drømme- medarbejde­r at have kørende i haven. Men den koster også mange penge.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark