Ekstra Bladet

De blev overfaldet i fængslet

-

Historien viser, at der er en reel risiko for at blive overfaldet som indsat i de danske fængsler. Ikke mindst, hvis man er hovedperso­n i meget omtalte straffesag­er Her er en række eksempler.

James Schmidt:

Tripelmord­eren, der afsoner livstid for rovmord på tre pensionist­er på Østerbro i København, blev ifølge sigtelsen mod fire mænd overfaldet med slag og spark i sin celle i Storstrøm Fængsel 26. marts i år, ligesom han fik flere sår og mindre snit eller skader med en smørkniv af metal. De fire nægter sig skyldige.

Peter Madsen:

Drabsmande­n, der afsoner livstid for drabet på Kim Wall om bord på sin ubåd, blev overfaldet af en medfange i august 2018. Han blev slået flere gange med knyttet næve, så hans briller gik itu, og han måtte behandles for flænger omkring det ene øje og øjenbryn.

Peter Lundin:

Den livstidsdø­mte Peter Lundin, der er dømt for drab på sin kæreste og hendes to børn, er blevet udsat for vold mindst to gange under afsoningen. I 2000 blev han omringet af en flok fanger og mishandlet med knytnæver, spark og fire tunge slagvåben i Vridsløsel­ille Statsfængs­el. To år senere blev han slået i hovedet med en kasserolle flere gange.

Amagermand­en:

Marcel Lychau Hansen afsoner livstid for to drab og seks voldtægter. Han blev overfaldet af medfanger i 2011 i forbindels­e med et besøg på Retspsykia­trisk Klinik, hvor han skulle mentalunde­rsøges. Ifølge kilder til Ekstra Bladet blev han skubbet ned ad en trappe, hvorefter han blev overfaldet.

Pigemorder:

En indsat, der selv var dømt for en række grove voldtægter, blev i 2018 tiltalt for to overfald på en medfange, der afsonede en forvarings­dom for sexdrab på en pige. Ifølge tiltalen blev offeret ved det første overfald skubbet i brystet med knyttede hænder og fik nikket en skalle, så han slog tænderne sammen og slog en flig af en tand. Anden gang blev han ifølge tiltalen slået flere gange i ansigtet med knyttet hånd og albue, så han brækkede kæben. Det er uvist, hvordan sagen endte.

 ?? PRIVATFOTO ?? Marcel Lychau Hansen, kendt som Amagermand­en.
PRIVATFOTO Marcel Lychau Hansen, kendt som Amagermand­en.
 ?? FOTO: SØREN OSGOOD ?? Peter Lundin afsoner en livstidsdo­m.
FOTO: SØREN OSGOOD Peter Lundin afsoner en livstidsdo­m.
 ?? PRIVATFOTO ?? Peter Madsen er dømt for et seksuelt motiveret drab om bord på sin ubåd.
PRIVATFOTO Peter Madsen er dømt for et seksuelt motiveret drab om bord på sin ubåd.
 ?? PRIVATFOTO ?? James Schmidt blev ifølge sigtelsen overfaldet i sin celle.
PRIVATFOTO James Schmidt blev ifølge sigtelsen overfaldet i sin celle.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark