Ekstra Bladet

Nej til Harry og Meghan

AFVIST: Prins Harry og hertuginde Meghan vil have udleveret fotos taget under den biljagt, de siger, de var involveret i. Fotobureau­et bag nægter dog anmodninge­n

- EMMA BUSK

Det trak overskrift­er verden over, da prins Harry og hertuginde Meghan tidligere på ugen meddelte, at de tirsdag blev jagtet gennem New Yorks gader af pressefoto­grafer.

Biljagten blev af prinsens talsperson beskrevet som flere timer lang, og han slog samtidig fast, at det kunne være endt katastrofa­lt.

Ifølge TMZ har prins Harry og hertuginde Meghan nu gennem deres advokat anmodet fotobureau­et Backgrid om at udlevere alle billeder og videoer fra biljagten. En anmodning, som man må sige afvises blankt.

Enevælden ophørt

Ifølge kendismedi­et, som er i besiddelse af korrespond­ancen mellem Backgrid og det royale par, lyder det fra fotobureau­et, at prins Harry og hertuginde Meghan ingen ret har til at få materialet udleveret.

’ I USA forholder det sig sådan – hvilket vi er sikre på, at I ved – at ejendom tilhører ejeren. En tredjepart kan ikke bare kræve noget udleveret, ligesom konger måske kan’, skriver Backgrid og fortsætter:

’ Måske skulle du tage et møde med dine klienter og forklare dem, at de engelske regler om royales rettighede­r til at kræve, at borgerskab­et afleverer deres ejendom til kongehuset, blev afvist af dette land for længe siden. Vi står bag vores landsfædre.’

Kunne være endt galt

Prins Harry og hertuginde Meghan forklarede gennem deres talsperson om biljagten, at det kunne være endt helt galt, og at bilerne flere gange var tæt på at kollidere med andre bilister på vejen, fodgængere og to politibetj­ente.

Den chauffør, der fragtede parret, har dog efterfølge­nde forklaret, at det foregik under mindre dramatiske omstændigh­eder.

– Jeg tror, at de var blevet jagtet hele dagen eller noget i den stil. De var meget nervøse, men deres sikkerheds­vagt havde styr på det, har chaufføren Sukhcharn Singh fortalt til BBC.

New Yorks politi har desuden ifølge flere medier meddelt, at der ikke har været uheld undervejs, selvom parrets rejse ifølge politiet var ’ komplicere­t’.

’ Hertugen og hertuginde­n af Sussex ankom til deres destinatio­n, og der blev hverken rapportere­t kollisione­r, sammenstød, skader eller anholdelse­r i forbindels­e med sagen’, uddybede politiet.

Ifølge TMZ forklarer Backgrid, at fire af deres fotografer fulgte parret – tre af dem i bil og en på motorcykel – samt at de ’ ingen intention havde om at være årsag til bekymringe­r eller at gøre skade, og at deres eneste redskab var deres kamera’.

 ?? FOTO: TOBY MELVILLE/ RITZAU SCANPIX ?? Kongelig kurv
Meghan og Harry får ikke lov til at få billeder og videoer fra biljagten udleveret.
FOTO: TOBY MELVILLE/ RITZAU SCANPIX Kongelig kurv Meghan og Harry får ikke lov til at få billeder og videoer fra biljagten udleveret.
 ?? FOTO: KEVIN MAZUR/GETTY IMAGES ?? Meghan modtog en pris til Woman of Vision- uddelingen tirsdag, og det var herefter, at biljagten skulle have fundet sted.
FOTO: KEVIN MAZUR/GETTY IMAGES Meghan modtog en pris til Woman of Vision- uddelingen tirsdag, og det var herefter, at biljagten skulle have fundet sted.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark