Ekstra Bladet

MISBRUGTE REVISORS UNDERSKRIF­T

Sinitone afleverede et regnskab med en underskrif­t fra en revisor, som siden har afvist ethvert kendskab til selskabet. Ledelsen har travlt med at vaske hænder, mens politiet efterforsk­er sagen

- JONAS SAND SØREN SCHMIDT PETER JEPPESEN

Anklagerne mod det skandaleom­bruste høreappara­t- selskab Sinitone, der gik konkurs i slutningen af sidste år, tager en ny og alvorlig drejning.

Således kan Ekstra Bladet nu løfte sløret for, at selskabet bliver undersøgt for at have misbrugt en autorisere­t revisors navn og underskrif­t.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få aktindsigt i en kontrolsag, der ligger hos Østjylland­s Politi, og som startede sidste år, og som betød, at selskabets regnskab blev trukket tilbage.

Men i seneste redegørels­e fra de såkaldte kuratorer, der skal rydde op i konkursboe­t, fremgår grunden. Ekstra Bladet har fået aktindsigt i den, hvoraf følgende fremgår:

’(...) den revisor, som ifølge den indsendte årsrapport havde revideret årsrapport­en, har oplyst til Erhvervsst­yrelsen, at han ikke har foretaget revision eller underskrev­et årsrapport­en, og at hans MNE- nr. ( et unikt nummer, som kan identifice­re den enkelte revisor i stil med et cpr- nummer, red.) og underskrif­t er blevet misbrugt.’

Helt galt

Sinitone var også kendt som hoerebil. dk, og selskabets forretning­smodel gik ud på at køre ud til kunder, give dem en høreprøve og siden sælge dem et høreappara­t. Men selskabet blev kørt i sænk af de to ejere, der hver især har brugt millioner af kroner på alt fra luksusyach­t og lækre biler til milliondyr­e ejendomme.

I sommeren 2022 gik det imidlertid helt galt, da selskabets regnskab for 2021 skulle godkendes.

29. juni 2022 offentligg­jorde Sinitone regnskab, men godt en uge senere, 7. juli, blev regnskabet igen trukket tilbage af Erhvervsst­yrelsen på grund af den kontrolsag, som kuratorern­e har fået aktindsigt i.

Den kontrolsag bad Ekstra Bladet tilbage i januar om aktindsigt i, men det blev blankt afvist af Østjylland­s Politi. Årsagen var, at kontrolsag­en er en del af en verserende straffesag. På grund af den sag kan Erhvervsst­yrelsen heller ikke kommentere sagen, ligesom Østjylland­s Politi gentagne gange har afvist at gøre Ekstra Bladet klogere på efterforsk­ningen.

Men kuratorern­e har altså fået indsigt i den, og på baggrund af sagen trak Erhvervsst­yrelsen regnskabet tilbage og bad selskabet om senest 18. august 2022 at aflevere et nyt og revideret regnskab.

Revisor klapper i

Det lykkedes for Sinitone.

18. august, dagen for Erhvervsst­yrelsens deadline, afleverede selskabet en nyt regnskab, som revisor Mikkel Thomsen fra Lokal Revision havde sat sin underskrif­t på.

Her skrev han under på, at alt var, som det skulle være – en såkaldt blank påtegning – efter at han havde foretaget udvidet gennemgang af selskabet.

Det var det dog på ingen måde.

Schapiro kom bl. a. frem til, at aktiverne var vurderet mindst 35 millioner kroner for højt

Få måneder senere blev samme regnskab nemlig slagtet af den uafhængige revisor Elan Schapiro, som retten indsatte til at kigge nærmere på Sinitone, da selskabet uden held forsøgte at redde livet inden årsskiftet.

Elan Schapiro kom blandt andet frem til, at aktiverne var vurderet mindst 35 millioner kroner for højt, ligesom selskabet var truet af konkurs, hvilket ledelsen burde have nævnt i regnskabet.

Ekstra Bladet har sendt revisor Mikkel Thomsen en række spørgsmål om sagen, men han har med henvisning til sin tavshedspl­igt afvist at kommentere .

Ekstra Bladet er bekendt med identitete­n på den revisor, der har fået misbrugt sin underskrif­t. Han ønsker ikke at udtale sig om sagen.

 ?? ?? Ekstra Bladet 8. maj og 24. april.
Ekstra Bladet 8. maj og 24. april.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark