Ekstra Bladet

SAMMENBRUD­DET

Alex Vanopslagh fortæller nu åbent om, hvordan det hele ramlede for ham for øjnene af statsminis­teren

- MARIE LADE FOTO: HENNING HJORTH lade@ eb.dk På de næste sider fortæller Alex Vanopslagh om, hvad der skulle til, før han lige så stille begyndte at få det bedre.

Den dag, hvor det går op for Alex Vanopslagh, at han ikke længere kan skjule det for offentligh­eden, står han på talerstole­n og forsøger at læse op fra sit talepapir. Det er i december 2020 under en spørgetime i Folketings­salen med Mette Frederikse­n.

Han ser ordene. De handler om minksagen. Men hver gang, han har sagt et ord, kan han ikke huske, hvad han sagde lige før. Han er klar over, han bare står og vrøvler.

– Alt sortner, og jeg tænker: ’ Nu falder jeg sgu om ...’

Buldrer videre

❘ndtil da har den unge, passionere­de politiker i over et halvt år kæmpet for at holde skjult for offentligh­eden, at han er syg af stress og får stadig flere angstanfal­d.

Hans familie ved det, hans medarbejde­re og folketings­gruppen ved det. Men hans mål er klart: Det skal ikke meldes ud offentligt.

Det fortæller den nu 31- årige partileder for Liberal Alliance i dag, hvor han ser tilbage på den tid, hvor han forgæves kæmpede for at leve op til sit selvbilled­e som psykisk stærk og usårlig politiker på vej til succes.

– Nu kan jeg godt se, at det var fuldkommen vanvittigt, at jeg havde så overdrevet en frygt for konsekvens­en ved at melde det ud. Men hvis der er noget, jeg har svært ved at holde ud at høre på, så er det klynkeri, så det skulle jeg eddermame ikke selv gøre.

– Derfor passer jeg mit arbejde med stress og angstanfal­d, mens det buldrer derudad med corona, minksag, og jeg hamrer løs på statsminis­teren, fortæller han.

– Hvad afholder dig fra at erkende, at du er syg?

– Jeg tænker, det er noget, jeg bare skal stå igennem. Angsten går jo over igen, så jeg må bare forsøge at holde det ud. Men problemet er bare, at ... det er enormt grænseover­skridende at tænke tilbage på ... men for at sige det ligeud: Jeg var pissesyg!

Og nu står Alex Vanopslagh så på talerstole­n og hører sig selv sige: ’ Undskyld ... jeg har det ikke så godt.’

– Det er dér, jeg begynder jeg at tænke, at nu er vi der, hvor jeg ikke kan skjule det længere. Jeg beslutter der, at jeg vil tage halvanden måned, hvor jeg skruer helt ned.

 ?? ?? Alex Vanopslagh fortæller i dag om at lide af stress og de anfald af angst, han alt for længe kæmpede for at holde skjult. LÆS VIDERE
Alex Vanopslagh fortæller i dag om at lide af stress og de anfald af angst, han alt for længe kæmpede for at holde skjult. LÆS VIDERE

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark